11. Cum şi-au petrecut jucăriile Crăciunul

Cum şi-au petrecut jucăriile Crăciunul este una din puţinele cărţi pentru copii publicate de editura Curtea Veche. Eu am găsit-o la târgul Gaudeamus cu 20 de lei, dar şi pe site e redusă de la 40 la 24 de lei. Ce impresionează la această carte (probabil şi motivul pentru ca s-a vândut aşa de bine) e formatul mare (30x30cm) şi paginile cartonate şi embosate foarte elegant. Are puţin text, e perfectă pentru citit seara la culcare sau pentru descifrat de către un cititor începător (că tot mă întreba cineva zilele trecute într-un comentariu de cărţi care ar putea fi parcurse de un copil care abia învaţă să citească).

DSCN6688

Personajul principal al cărţii este Jack, un clovn de jucărie, supărat că de Crăciun numai copiii primesc cadouri şi jucăriile nu primesc nimic. Partea frumoasă e că nu doar se revoltă, ci pune mâna şi face ceva (ceea ce m-a dus cu gândul la oamenii care se plâng şi se tot vaită de una şi de alta dar nu fac nimic să schimbe asta) – mai exact se deghizează în Moş Crăciun, adună cadouri pentru celelalte jucării, improvizează o sanie şi nişte “reni” zburători şi pleacă să distribuie darurile. Evident că nu se poate livrare de cadouri fără peripeţii, aşa că Jack rămâne blocat în horn şi ajunge să fie salvat chiar de adevăratul Moş Crăciun.

DSCN6693

DSCN6695

5 Comment

 1. Ambele carti par foarte interesante! Multumim pentru recomandare 🙂

 2. sima says: Reply

  Foarte frumoase cartile.
  ”Primul meu Craciun” de la editura Crisan este la fel de frumoasa.
  Cred ca merita si ea prezentata, sigur ii va incanta pe copii.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, dar nu o am, ca as prezenta-o.

 3. Sofia says: Reply

  Am sa merg pe mana ta, cumar cartile sper sa-i placa si Iuliei.

 4. andru says: Reply

  Ca sa nu trebuiasca sa aleg, le-am luat pe amandoua! :)) Oricum le dadeam tarcoale de ceva vreme, numai un bobarnac imi mai trebuia sa le pun in cos!

Leave a Reply