13. Sania lui Moş Crăciun

Sania lui Moş Crăciun este ultima apariţie la editura Genesis, sub semnatura doamnei Lucia Muntean şi este diferită de tot ce a publicat Domnia Sa până acum, în sensul că nu e nici poezie, nici proză, ci mai degrabă teatru în versuri, cartea reprezentând o scenetă care poate fi citită la ora de culcare şi la fel de bine pusă în scenă la grădiniţă (grupe mari) sau la şcoală.

Sania-lui-Mos-Craciun-coperta

Personajele de care are nevoie sceneta sunt: povestitorul, iepuraşul Codiţă, Veveriţa, Renul 1 şi 2, Ţepişor, Fulgii de nea, Iepuraşul Diţă, Azorel, Moş Crăciun şi copiii – suficiente pentru a o pune în scenă cu o grupă sau clasă de copii. Ba mai mult, editura oferă şi planşe de imprimat şi decupat cu care vă puteţi crea propriul teatru acasă. Ilustraţiile tip colaj şi planşele sunt realizate de Răzvan Cornici.

planse

Sceneta ne povesteşte cum vulpea cea şireată încearcă să boicoteze serbarea de Crăciun din poieniţă pentru că nu a fost invitată, prin urmare se hotărăşte să fure sania lui Moş Crăciun şi, evident, să dea vina pe altcineva.

Sania-lui-Mos-Craciun-interior-11

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul Lucia Muntean.ro şi costă 14,99 lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.