Seturi de mobilier pentru casa de păpuşi

Pentru că m-a întrebat multă lume ieri de unde am cumpărat seturile de mobilier pentru casa de păpuşi a Elizei (se pare că nu sunt singura lipsită de inspiraţie sau de răbdare să fac mobilierul cap-coadă din materiale reciclate) şi pentru că am remarcat azi că aceste seturi sunt la reducere pe site-ul respectiv, iată de unde le-am luat: de pe toyscom. Erau la 26,99 lei dar acum sunt la 16,19 şi credeţi-mă când vă spun că merită banii, atât de drăgălaşe sunt.

Dormitorul
Dormitorul

Pentru că seturile nu au instrucţiuni clare, trebuie să fac câteva precizări: ele vin sub forma unor planşe din placaj foarte subţire de pe care trebuie să desprindeţi părţile componente şi să le montaţi, folosindu-vă de ghidul numeric de pe spatele cutiei. Îndepărtaţi cu grijă piesele fără să forţaţi, ca să evitaţi aşchierea lor. Foiţa subţire cu modele şi beţişorul din lemn sunt pentru a transfera modelele pe lemn sau foaie gumată (puneţi pe ceva tare când faceţi asta, la foaia gumată merge oricum mai greu): plasaţi foiţa cu faţa în jos pe suprafaţa de transfer şi frecaţi bine cu spatula din lemn. O să vă prindeţi cum stă treaba după ce reuşiţi prima dată. Bulinele albe sunt dublu-adezive, pentru a lipi piesele din hârtie gumată de lemn, însă eu am renunţat să le folosesc şi am utilizat un adeziv mai rezistent.

Sufrageria
Sufrageria

Încă ceva: seturile conţin şi câte o păpuşică de cârpă, ceva gen păpuşile de la mărţişoare, cu capul din bilă de lemn, cu codiţe şi căciuliţă pe cap.

Dacă aveţi chef şi răbdare puteţi chiar şi picta piesele, indicat ar fi cu acrilic şi apoi lăcuit.

Nu am pozele la mine să vă arăt cât de frumoase au ieşit ale noastre, chiar mai frumoase decât imaginile de pe cutie, însă sper să actualizez mâine postarea asta.

Fotografiile sunt preluate de pe acest site, unde se vând multe alte seturi pentru casa lui Elly (aşa se numeşte seria), inclusiv o masă pentru sufragerie de patru persoane, un balansoar şi o mini-bibliotecă. Nu mai spun de casa în sine, care e splendidă şi destul de ieftină. Dacă ştie cineva olandeza şi îmi poate explica, oare tot pachetul e la 2,49 euro?

10 Comment

 1. melly says: Reply

  Ce la tanc a venit aceasta oferta. Facusem si noi o casuta de papusi din carton si-i lipseste mobilierul de baie, l-am si comandat… e tare frumos, de abia asteptam sa ajunga 🙂

 2. fanny says: Reply

  super tare! toate 4 sunt la pretul asta de 17 lei sau fiecare in parte?

  1. Fanny, fiecare in parte.

 3. simona says: Reply

  Chiar arata bine si au un pret foarte bun.

 4. Uite ca m-ai convins si am cumparat 2 seturi.Unul pt. fiica-mea, altul pt. prietena ei cea mai buna.

 5. Si apoi cine stie olandeza…ca sunt curioasa..ca daca este asa ieftin 2-3 eur , apoi as cumpara de pe site ul lor, nu gluma.

 6. Maria says: Reply

  Ce frumooooooooooooos! Îmi plac ideile tale la nebunie, draga mea!

  1. Multumesc, Maria!

 7. […] mai mult timp în urmă de la toyscom. Despre el am aflat de la Laura Frunză în articolul ei de aici. şi îl păstram cumva pentru vacanţa de primăvară. Dar dacă Ghinduţa s-a îmbolnăvit de […]

 8. […] mai mult timp în urmă de la toyscom. Despre el am aflat de la Laura Frunză în articolul ei de aici. Şi îl păstram cumva pentru vacanţa de primăvară. Dar dacă Ghinduţa s-a îmbolnăvit de […]

Leave a Reply