Brioşe cu flori din ciocolată

Iată că se apropie şi luna martie cu paşi repezi şi trebuie să ne pregătim cu mărţişoare şi mici cadouri pentru zilele de 1 şi 8, aşa că deschid şi eu seria articolelor legate de aceste sărbători cu o idee de cadou pentru femeile din viaţa voastră care adoră să primească mici trataţii dulci.

Aveţi nevoie de brioşe cu ciocolată (cacao) făcute după reţeta voastră preferată (ale mele sunt cu banane şi lapte condensat cu ciocolată), o bomboană de ciocolată în formă de floare (Milka, seria Thank you sau orice altceva găsiţi), un băţ de frigărui tăiat la dimensiunea potrivită sau o scobitoare şi nişte jeleuri verzi pentru frunze. Din jeleurile verzi se taie (cu greu, folosiţi o foarfecă) frunzele şi se înfig pe băţul de frigăruie. Brioşa se pune într-o foiţă frumoasă (dacă aveţi), iar în ea se înfinge băţul de frigăruie cu frunzele, apoi se înfige bomboana de ciocolată.

DSCN7914_1

Lucraţi cu mâinile cât mai curate şi ar fi de preferat să manevraţi bomboana de ciocolată cu un cleştişor pentru gheaţă ca să nu lăsaţi amprente pe ea. Adăugaţi un şnur de mărţişor şi cadoul este gata.

3 Comment

  1. Ioana says: Reply

    Ce idee frumoasa! Super! Eu voi incerca sa confectionez niste trandafirasi din Sugus:)

    1. Sunt foarte draguti trandafirii din sugus, i-am facut si eu acum trei ani pentru ziua surorii mele. Uite tortul decorat cu ei: http://frunzalaura.files.wordpress.com/2010/11/dsc07915.jpg

  2. Sofia says: Reply

    Si noi am facut briose, nu au iesit insa asa de faine ca ale tale.

Leave a Reply