Despre drepturile gravidelor şi legislaţia română

Am primit zilele trecute un email care mă ruga să promovez un site, www.drepturile-gravidelor.ro, şi am acceptat deoarece încă mai sunt multe mămici care ajung la mine pe blog în căutare de sfaturi referitoare la legislaţia română care să le protejeze de angajatori abuzivi sau prost informaţi (am avut articole despre drepturile gravidelor şi a proaspetelor mame care au adunat peste o mie de comentarii, între timp le-am şters pentru că legislaţia s-a modificat).

Pentru orice informaţie legată de concediul şi indemnizaţia de sarcină şi lăuzie, de concediul de creşterea copilului, de concedieri ilegale pe timpul sarcinii sau al concediului de maternitate, de stimulentul de inserţie, pentru tipizate de care ai nevoie la depunerea diverselor dosare sau pentru a căuta un sfat de la cineva avizat, intră pe www.drepturile-gravidelor.ro şi sigur vei găsi răspunsul căutat.

6 Replies to “Despre drepturile gravidelor şi legislaţia română”

  1. Deocamdată…. nu pot fi gravidă!:)

  2. Bianca Roxana Anitei says: Reply

    Multumim!

  3. Multumesc mult, Laura! postarea ta a venit la fix 🙂

  4. Multumim. Oricum angajatorul face ce vrea ptr ca stie ca te lupti cu morile de vant singurul care poate sa iti faca dreptate este Dumnezeu.

    1. Simona, daca mergi pe principiul asta, lasi angajatorii sa-si faca de cap. Daca te mai iei cu ei de gat, din cand in cand s-ar putea sa dai un exemplu pozitiv si sa-i mai pui si la locul lor. Nu trebuie lasati sa te umileasca asa cum vor ei, trebuie sanctionati.

  5. Cei care lucreaza la stat au drepturi si cei care lucreaza la mari companii private , au drepturi …pentru restul nu exista drepturi decit daca patronul vrea ….Eu sunt bugetara , cand am fost gravida nu am avut mari drepturi dintre cele prevazute in legislatie …nu o sa uit niciodata cand mi-am luat prima trimitere la analize si m-am dus vomitata si nemancata , ca vai de mine ,sa-mi fac analizele . Am fost trimisa la plimbare si la stat si la privat …la stat programarile erau facute pe 1000 de ani si mi-a fost sugerata varianta sa dau ceva pt sefa de laborator ca poate ” suteaza un pensionar de pe lista “, dupa citeva usi inchise la privat , unde si acolo erau programari fix cite deconta casa de sanatate ….am scos banii si am platit . Oricum analizele care conteaza cu adevarat in sarcina nu sunt trecute in lista celor care se deconteaza ….am platit tot , cap coada …Bine ca mi-am mai gasit locul de munca , ca drepturi pe hartie sunt destule .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.