Lansare de carte la Zalău – Poveşti pentru copii isteţi

Marţi, 5 martie, are loc la Zalău, la librăria Luceafărul (strada Crişan, nr. 4) lansarea cărţii Poveşti pentru copii isteţi de Karina Mureşanu Vlad, apărută la editura Ecou Transilvan, carte la care am avut onoarea să scriu trei vorbe pe post de Cuvânt înainte. Mulţumesc, Karina, pentru încrederea acordată! Mă bucur să am numele pe o carte, chiar şi în prefaţă, îmi dă speranţa că îl voi avea cândva şi la autor, dacă voi găsi o editură dispusă să asculte ce am eu de spus 🙂

Despre Karina puteţi citi mai multe în interviul acordat pentru campania Darul lecturii de pe site-ul Activităţi copii, iar cartea o veţi găsi cu siguranţă în mai toate librăriile online după lansare.

Şi ce am scris eu în prefaţă:

“Acum douăzeci sau treizeci de ani, poezia era unul din cele mai apreciate genuri în rândul copiilor mici. Autoare precum Constanţa Buzea cu ale sale Cărticele, Ana Blandiana cu Întâmplările din grădina mea sau Daniela Crăsnaru cu Poezii-jucării erau autoare iubite de cei mici şi prezente în cele mai multe biblioteci. Din nefericire, odată cu trecerea timpului, poezia şi-a pierdut din vigoare şi din influenţă şi a rămas pe undeva, pe la coada opţiunilor în materie de lecturi. Din fericire, însă, în ultimii ani, poezia a început din nou să prindă suflu sub stăpânirea unor autoare tinere care s-au decis să spargă tiparele şi să mai dea o şansă versurilor să ajungă la inimile celor mici.

Una dintre aceste autoare este Karina Mureşanu Vlad care scrie, din diaspora, pentru copiii români, poezii despre animale şi despre viaţa în natură. Dar oare doar la atât se rezumă versurile ei? Cu multă înţelepciune, Karina îşi intitulează cartea Poveşti pentru copii isteţi şi nu Poezii, pentru că ea spune poveşti, fie ele şi în versuri, mici întâmplări din lumea animalelor care să-i înveţe pe cei mici concepte precum toleranţa, compasiunea, deschiderea faţă de nou şi acceptarea a ceea ce e diferit. Cunoscând autoarea, îţi dai seama câtă experienţă personală se află în aceste poezii şi cât de mult contează pentru ea ca mesajul să fie nu doar auzit, ci ascultat, nu doar citit, ci învăţat.

6 Replies to “Lansare de carte la Zalău – Poveşti pentru copii isteţi”

  1. Cu siguranta o sa gasesti editura potrivita pentru a ne bucura si noi de scrierile tale. Inceputul este promitator :), asteptam restul. Succes!!!
    Cartea unde o sa apara? Interiorul este reprezentat de multe imagini?

    1. Maria, cartea va aparea la editura Ecou transilvan. In interior are ilustratii frumoase, la fel ca cea de pe coperta.

  2. Imi place tare mult coperta cartii 😉 Probabil din cauza pisicutei cu model.

    1. Da, nu-i asa ca e adorabila? Mi-ar placea mult un print cu imaginea asta.

  3. Cartea este foarte frumoasa! Fetita mea a primit-o cadou de la sora Karinei 🙂
    Ilustratiile sunt superbe, sunt realizate tot de o romanca la origine: Raluca Bramming Hasen.
    Despre carte am scris si eu aici: http://stilulmeudeviata-jurnal.blogspot.ro/2012/09/Povesti-pentru-copii-isteti-karina-muresanu-vlad.html (Lara, sper sa nu te superi ca am pus link aici)

    1. Nu mă supăr, doar la tine am şi citit prima oară de ea 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.