Mărţişoare balerine ultra-rapide în ajun de 1 Martie

Ieri am fost la târgul de Mărţişor de la Muzeul Ţăranului Român şi am cumpărat multe mărţişoare frumoase, printre care şi nişte mărţişoare balerine pentru profesoarele de balet ale Elizei. Şi după ce am ajuns eu acasă şi m-am uitat mai bine la ele m-am întrebat de ce oi fi dat ca fraiera 10 lei bucata pe ele când de 20 de lei puteam să iau materiale să fac eu mult mai multe?

Dar, ce-i drept, sunt mult mai frumos lucrate decât aş fi putut eu s-o fac şi până la urmă dacă nu încurajăm tinerii artişti măcar de mărţişor, atunci când? Însă la numărătoarea mărţişoarelor mi-am dat seama că îmi lipsesc două şi atunci am scos cutia cu de toate şi m-am apucat să improvizez eu două fetiţe după modelul celor cumpărate.

Acestea sunt cele cumpărate:

DSCN8196 (Large)

Şi acestea sunt ale mele:

DSCN8201_1 (Large)

Tehnica e simplă: aveţi nevoie de sfoară (eu am folosit una albă), mărgele din lemn (am avut noroc sa mai am fix două mărgele pentru capete), resturi de fetru sau tulle. Şnurul pentru cap, corp şi picioare e unul singur, pus în două, trecut prin bilă şi înnodat deasupra capului şi separat la picioare. Mâinile sunt o bucată de sfoară separată.

Se cos triunghiurile de fetru pentru corpul fetiţei (copiii le pot chiar lipi) sau se leagă bucăţile de tulle pentru corpul balerinei. Se decupează un cartonaş, se ataşează un canaf şi mărţişoarele sunt gata. Ultra-rapide şi, aş zice eu, chiar foarte frumoase! Hai că mai aveţi timp până mâine, fuga la cutia cu de toate, căutaţi mărgele şi resturi de material şi spor la treabă!

Am mai văzut mărţişoarele balerine şi pe blog la Atelier Interesart.

18 Replies to “Mărţişoare balerine ultra-rapide în ajun de 1 Martie”

  1. Ti-au iesit mai frumoase.

    1. Esti foarte draguta, multumesc!

  2. Si noi suntem pe ultima suta de metri cu martisoarele. Intre timp mi-am ratacit punguta cu nasturasi, Gloria a intepat cu acul floricelele pe unde a vrut ea, iar eu m-am apucat de dezsnuruit martisoarele mai vechi deoarece nu mai este snur decat de-ala gros 🙂

    Sincer m-as apuca de altceva, dar am promis pana diseara 9 martisoare. asa ca .. vom muncii cu drag si spor 🙂

    Kemell a infiintat o colectie de martisoare. hai cu ele in colectie.

    1. Sa ne arati si noua ce reusiti sa faceti! Pare o adevarata aventura la voi acolo 🙂

  3. Pfui,ce bine s-ar fi potrivit martisoarele mele la asa târg 😉 :
    http://silving.org/2013/02/18/romanasi-martisorasi-in-piept-small-romanians/

    Insa merg si purtate de fete romance de aici din Scandinavia ,daca acolo nu pot fi.Ceea ce de fapt se intampla.Inclusiv de mine 😀

    Sunt foarte dragute martisoarele astea! Zic si eu,ale tale parca-s mai frumusele 🙂 Sunt expresive 😉 Sa le purtati cu placere!

    1. Vai, cat de adorabile sunt martisoarele tale, imi plac la nebunie! Daca as avea vreun minim talent la pictat, m-as apuca si eu sa-mi fac o tarancuta 🙂 Felicitari!

      1. Multumesc frumos Laura! 🙂 Daca vrei,poti sa te uiti pa pagina mea de FB :
        https://www.facebook.com/silvings la albumul My Romania,cred c-o sa mai gasesti cateva lucruri sa-ti placa,zic eu.Mai ales bratara romaneasca cu care eu ma mândresc ca o poarta studente finlandeze la Româna, in Finlanda.( Pe undeva pe pagina e si poza cu mainile lor si bratarile,in fine :D.)

  4. Sunt super. Am sa copii modelul sa incerc sa fac si eu:)

    1. Sigur, cu drag, si sa vii sa lasi link daca pui poze pe blog 🙂

  5. Sunt foarte frumoase, imi place cum ti-au iesit si chiar nu sunt greu de facut.

    1. Nu, chiar deloc nu sunt grele, poate incercati si voi!

  6. ce frumoase sunt!
    am retinut ideea pentru anul viitor!!!

    1. Adriana, mai aveti timp si anul asta 🙂 Poate pentru 8 martie?

  7. Îmi plac foarte mult…
    Eu azi am făcut un mărțișor de mână pentru bunica mea, dar îți dau adresa pozei mâine, după ce îi închei niște amănunte!
    🙂

  8. Super frumoase ! <3

    1. Multumim, Anamaria!

  9. Ale tale sunt mai frumoase!!!

  10. Sunt foarte frumoase ale tale, nu as zice mari diferente fata de cele cumparate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.