Restaurante cu locuri de joacă – Bistro Jariştea

Săptămâna trecută am primit invitaţia de a testa împreună cu Eliza un loc de joacă special de la mansarda unui restaurant din buricul târgului. Eu am mai fost în Bucureşti doar la trei restaurante care au pretenţia că deţin locuri de joacă: la Champions în Marriott unde au o cameră separată, cu supraveghetor, destul de slab dotată, la Il Calcio Obor unde au un spaţiu destul de mic în zona de nefumători (unde sunt doar două mese) şi care are o chestie din aia gonflabilă şi la un restaurant din cartierul meu, unde au un loc de joacă afară (utilizabil doar vara, evident) unde au trambulină şi câteva chestii de plastic. Având această experienţă, evident că nu m-am dus cu aşteptări prea mari, considerând că “ştiu eu cum stă treaba cu locurile astea de joacă din restaurante”.

Fotografie preluată de pe www.gabiurda.ro

Ei bine, m-am înşelat: locul de joacă este extrem de bine dotat, spaţios (sunt vreo patru încăperi) şi potrivit mai multor vârste. Are o cameră cu jucării diverse (de foarte bună calitate) – cuburi de construit, maşinuţe, jucării cu activităţi, maşini mari de plimbat etc. Tot în camera aceea e şi un acvariu cu peşti unde copiii îi pot urmări pe Nemo şi pe Dory şi chiar pe crabul Sebastian 🙂 Urmează o încăpere cu o chestie gonflabilă (ştiţi voi la ce mă refer), apoi camera cu pereţii de căţărat şi mingea de legănat (nu ştiu cum să-i spun altfel dar a fost atracţia serii pentru toţi copiii – vezi foto), apoi o cameră cu trambulină. Există şi un antreu unde se pot aduce gustări sau unde pot sta părinţii, dar toată ideea e ca părinţii să ia masa în restaurant şi copiii să se joace acolo. Ce nu am înţeles eu exact e dacă există supraveghere continuă la locul de joacă, nu numai la petreceri. Doamna care a fost acolo şi supraveghea mi s-a părut foarte drăguţă şi amabilă şi chiar se străduia, cu calm, să amortizeze conflictele dintre copiii care se ciondăneau pe jucării. De asemenea, personalul de servire mi s-a părut amabil şi politicos dar am interacţionat foarte puţin cu ei, nu ştiu dacă sunt aşa tot timpul sau doar am avut eu noroc.

Ca dezavantaje aş menţiona accesul dificil pe o scară îngustă şi abruptă şi trecerea printr-o zonă unde se manevrează mâncarea (nu e prea grozav să vezi farfurii goale dar nici igienic să treci cu haine de afară pe lângă farfurii pline). De asemenea, aş recomanda dotarea băii cu un înălţător pentru chiuvetă şi un colac reductor pentru scaunul de toaletă. Preţurile din bistro sunt cam mari pentru părinţii obişnuiţi, însă pentru o aniversare sau ceva special, merită să mergeţi, iar meniurile pentru copii sunt, din ce am auzit, mai accesibile. pentru ocazii speciale, ei pun la dispoziţie spaţiul şi pentru organizarea unor petreceri pentru copii (unde este prezent şi domnul care îi ajută la căţărat pe peretele mare).

Zona e foarte uşor accesibilă, la cinci minute distanţă de Piaţa Romană (strada Henri Coandă nr. 5).

Mulţumesc Gabrielei Urdă pentru invitaţie!

9 Comment

 1. luckyrock says: Reply

  wow, ce puternica esti!:))
  cel putin asa pare din poza.:D

  1. Ha, ha, a fost tare faza cu mingea, ca au tabarat toti copiii pe mine si m-au pus sa-i ridic, inclusiv cei mai mari. M-au usturat palmele vreo doua zile de la franghia aia.

 2. Foarte fain locul.Macar Bucurestiul are cateva astfel de restaurante.In orasele de provincie, acestea reprezinta o investitie inutila, in viziunea patronilor.

  1. Maria says: Reply

   Tot asa sunt considerate si in Bucuresti. La cate restaurante are Bucurestiul cele care sunt macar prietenoase cu copiii se pot numara pe degete. Pentru cele care au chiar si loc de joaca cred ca ajung degetele de la o mana (nu luam in considerare McDonald-urile).
   Eu m-as multumi si (doar) cu restaurante in care nu se fumeaza, dar si astea-s rare rau de tot.

 3. Anca says: Reply

  Laura, ce alte restaurante child-friendly îmi poţi recomanda în Bucureşti? Îmi place acesta, dar înţeleg că nu se pot căţara copiii cu supraveghere daca te duci să iei prânzul acolo şi nu e petrecere? Vrem să facem şi noi o vizită în Buc la Antipa în week-end şi ne-ar plăcea să mergem la un restaurant unde nu se fumează (sau fumătorii sunt bine separaţi) şi unde copiii au loc să se joace. Mulţumesc.

  1. Anca, exista si un perete mic unde se pot catara si fara supraveghere (poza 1 cu Eliza). Altele ma tem ca nu stiu, si mai ales unde sa fie fumatorii separati 🙁 Eu nu prea merg in restaurante, iar cu ea mai deloc.

 4. Anca says: Reply

  Aha. Şi ai idee, dacă o fi închiriat pentru petrecere de ex, dau voie şi altor copii sau nu? Ce mă deranjează este că singurul loc unde ştiu sigur că nu se fumează e McD. Iar A. nu mănâncă nimic de acolo. Că aşa parcă erau câteva cu locuri de joacă în interior, nu? Şi-n mall nu voiam să merg. Greu dom’le, greu :). Mersi.

 5. Andreea says: Reply

  Urbanesc este un restaurant deschis de curand. Inauntru nu se fumeaza si au o camera mica destinata copiilor. Exista si o terasa cu doar cateva mese (4-5).

  Casa jienilor, locatia de pe str. Agricultori, are un frumos loc de joaca in curte. Au un tobogan, leagane, balansoar si o casuta de lemn in care isi fac de lucru copiii.

 6. Laura says: Reply

  Buna

  Acum cateva zile s-a deschis un restaurant cu un log de joaca generos in comuna Berceni, nu departe de Bucuresti. Se numeste Sabry Park.
  Eu am fost si mi-a placut foarte mult. Copii nostri s-au jucat in voie si noi i-am putut supraveghea cu privirea.

Leave a Reply