Vouă vă place poezia?

Pe Iv îl mai citeam uneori pe site-ul lui. Apoi am citit la Ada despre el, apoi o colegă mi-a împrumutat Uibesc, al doilea volum de poezie publicat de autorul anonim la editura Vellant. Îmi plac poeziile lui, o combinaţie perfectă de optimism cu tristeţe, ilustrate superb de Vali Petridean. Îmi doresc şi eu cărţile, să le ţin mereu cu mine în geantă, să le scot din când în când şi să deschid la o pagină oarecare şi să-mi citesc viitorul în poeziile lui. Dar am alte priorităţi, rate, lecţii de balet, lecţii de engleză, facturi neplătite, impozite de care am uitat, mâncare sănătoasă, abonament la metrou… şi uite-aşa bugetul pe care mi-aş dori să-l dau pe vise, îl dau pe realitate.

IMAG0353

Voi citiţi poezie?

sms61 “ai grijă de riduri, sînt rigolele prin care/lacrimile curg, ca să n-o ia la întâmplare”

de când ai plecat “mă tot uit la ceas; ba e 11 şi puţin din amintirea ta/ba e 12 fără tine/s-a făcut 2 fix cu gândul la tine,/acum e 4 şi jumătate din ce-ar fi putut fi/dacă am fi rămas împreună”

chimia iubirii “se iau doi ochi/de dimensiuni medii/şi proprietăţi normale;/ se toarnă în ei baza fericirii mele – zâmbetele tale;/apoi se adaugă acidul distanţei dintre noi;/rezultă bineinţeles sare şi apă/în ambii ochi, sub fiecare pleoapă .”

V-am povestit de această carte în speranţa că dacă nu ştiţi ce cadou să luaţi de 8 martie femeilor cu suflet frumos din viaţa voastră, veţi intra într-o librărie şi veţi răsfoi şi această carte.

4 Comment

 1. sakura says: Reply

  Frumos, frumos. si eu am citit despre Iv tot la Ada.
  I-am vazut si cartile in Carturesti-ul din Mall.
  De cumparat n-am cumparat. doar am rasfoit. Adevarul e ca da niste expresii din el… in care cuvintele isi gasesc impreuna un alt sens,,, mai… pline de sens 🙂

 2. Anonim says: Reply

  Si eu il mai citeam, dar la ultima lansare de carte, nu am avut timp sa ajung… Nici sa-i citesc poeziile… Din prisma mea, este genial!

  1. Ti-am sters datele lasate. Pe viitor te rog sa comentezi cu numele tau, nu permit reclama de acest gen la mine pe blog.

 3. Sofia says: Reply

  Da, si noi citim poezii, in special pentru Iulia, dar citim:D, de acest autor anoniminca nu am citit nimic, dar am vazut ca ale lui carti chiar plac.

Leave a Reply