Figurine din sârmă pluşată – ed. Casa

Am cartea asta de multă vreme şi proiectul ăsta început cam tot de pe atunci însă nefinalizat din lipsă de sârmă pluşată mov. Zilele trecute am găsit corpul păsării flamingo şi m-am decis să-l termin dar cu sârmă pluşată roz că n-o fi foc. Iată ce-a ieşit:

DSCN8132_1 (Large)

Materiale folosite: un ou de polistiren, pene, sârmă pluşată roz pentru gât şi galbenă pentru picioare, doi ochişori mobili şi fetru pentru cioc şi tălpi (în carte era recomandată hârtia gumată dar eu nu am avut neagră, aşa că am folosit fetru).

Mai întâi am lipit penele pe ou cu pistolul cu silicon fierbinte şi am uitat de ou vreo jumătate de an 😀 Apoi am luat sârma roz, i-am format capul păsării şi am lipit ochişorii, ciocul şi moţul din vârf. Apoi am găurit oul în locurile unde am introdus gâtul şi picioarele şi, pentru siguraţă, am înmuiat bine sârma şi în adeziv. Mai complicat a fost să-l fac să stea în picioare, l-am fixat în polistiren aşa cum scria în carte dar nu stătea drept şi la momentul ăsta am remarcat că făcusem picioarele inegale 😀 În carte ele sunt şi uşor îndoite pentru un aspect mai natural, dar dacă le mai şi îndoiam, chiar nu stătea deloc. Am lipit apoi tălpile şi după ce s-au uscat nu am mai avut probleme cu echilibrul.

big_142352Nu ştiu ce-aţi putea face cu o asemenea pasăre dar e frumoasă şi Elizei i-a plăcut foarte mult. În carte mai aveţi idei cum să realizaţi un elefant, o cămilă, un crocodil, nişte viermişori, o caracatiţă, păianjeni, melci, ţestoase, un balaur cu cinci capete, o girafă, un arici, o maimuţă, un fluturaş (la care lucrez acum), un şoricel, câteva figurine de Paşti, precum şi câteva de Crăciun (omuleţi de zăpadă, un ren şi un îngeraş). Şi cum se apropie Paştele, cred că figurinele de Paşti se vor încadra perfect în decorul festiv al mesei de sărbătoare, al clasei de la şcoală sau de la grădiniţă sau în cutiile senzoriale pregătite cu această temă.

8 Comment

 1. Cat de dulce e pasarea voastra flamingo!! imi plac mult cartile de acest gen de la ed. Casa. Avem si noi vreo 3.

  1. Multumim! Tocmai am primit cateva noi aparitii, asa ca o sa vedeti curand pe blog niste frumuseti facute dupa ideile lor – adica sper sa iasa frumuseti ca nu se stie niciodata :-)))

   1. cu siguranta vor fi frumuseti!! 🙂 abia astept sa vad noile carti! eu am cumparat una despre figurinele din plastilina homemade cand am vazut recomandarea ta de pe blog.

 2. melly says: Reply

  A iesit foarte frumos, chiar e dragalasa.
  S-ar putea pune intr-un sensoy bin cu pasari 🙂

 3. cat de frumos , bravoo este o lucrare dusa la bun sfarsit . felicitari pentru munca si creatie .

 4. sofia says: Reply

  Foarte frumos. Si Iulia ar vrea asa ceva, arata bine flamingo, o sa incercam sa facem si noi, ma miram eu la ce folosesc fulgii aia colorati la punga.

  1. Oho, daca ai sti la cate folosesc 🙂 Exista si o decoratiune faina cu fulgi si un cerc din polistiren in noul numar cu Decoratiuni florale de Pasti.

 5. Aştept cu nerăbdare fluturaşul şi figurinele de Paşti, ca să mă inspir. Anul acesta vreau să decorez casa cu lucruşoare făcute de noi.
  Spor la lucru!

Leave a Reply