Ziua Mondială a Sindromului Down

21 martie este ziua mondială a Sindromului Down, zi marcată în București prin câteva evenimente organizate de Asociația Down București și partenerii acesteia. Prin sărbătorirea acestei zile se urmăreşte în primul rând facilitarea interacţionării într-un cadru festiv dintre persoanele cu sindrom Down, dintre familiile acestora şi dintre organizaţii şi grupuri implicate în această arie de acţiune, în scopul legării de relaţii şi prietenii, fiind evidentă nevoia sprijinului reciproc şi a schimbului de experienţă.
Al doilea obiectiv major vizează promovarea persoanei cu sindrom Down, în sensul creşterii gradului de conştientizare în rândul comunităţii. De asemenea, componenta artistică a evenimentului are şi caracter caritabil, dorindu-se atragerea de fonduri şi donaţii cu scopul construirii unui centru de respiro destinat copiilor şi tinerilor cu sindrom Down.

Afis ZMSD-1

Dimineața se va desfășura o competiție sportivă la centrul sportiv Apollo (bld. Energeticienilor  nr. 5). Activitatea se va desfășura sub forma unei competiții sportive; aceasta componentă are ca rol exercitarea abilităților sportive și locomotorii a tinerilor și copiilor cu sindrom Down. Competiția nu are în vedere stimularea spiritului competitiv, ci mai degrabă încurajarea unui ritm de viață activ și sănătos. Surpriza prânzului va veni în persoana lui Tudor Man, de la Vocea României, ce ne va încânta sufletele cu prestația sa artistică.

Seara va avea loc un eveniment la Sala de Conferințe “Henry Coanda” din cadrul RIN Airport Hotel – Calea Bucureștilor nr. 255A, Otopeni, Ilfov. Activitatea se va desfășura într-o notă festivă, punându-se accent pe componența artistică. Seara va fi marcată de discursurile invitaților speciali, dar mai ales de momentele artistice (dansuri, scenete etc.) ale tinerilor/copiilor cu sindrom Down din fiecare asociație/delegație prezentă. La finalul serii, participanții se vor putea bucura și de un concert susținut de trupa Hi-Q.

La eveniment vor fi invitaţi copii/tineri cu sindrom Down din Bucureşti, din ţară şi din străinătate alături de însoţitorii lor şi de reprezentanţii organizaţiilor/asociaţiilor (dacă este cazul) din care provin.
– Asociaţia Down Bucureşti
– Asociaţia Sindrom Down Bucureşti
– Asociaţia Angels Down Bucureşti
– Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora
– Asociaţia „Dă-i o şansă” Alexandria
– Asociaţia Never Down Buzău
– Asociaţia Sindrom Down Prahova
– Şcoli speciale

Extras din comunicatul de presă primit de la Maria Vasiliu, PR & Event Manager Asociatia Down Bucuresti. Dacă doriți să vă oferiți voluntari sau puteți oferi orice alt tip de ajutor, o puteți contacta pe Maria la adresa de email maria.vasiliu@asociatiadown.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.