Decoraţiuni din hârtie. Forme geometrice

big_142474

Asta e clar una din cărţile mele preferate de la editura Casa – e de ajuns s-o ai în bibliotecă şi dacă ai de oferit un cadou şi nu ştii în ce să-l pui, scoţi cartea, reproduci şi măreşti şablonul pe carton subţire sau hârtie şi ai imediat o cutiuţă potrivită şi frumoasă. Pe site scrie că e un volum recomandat şcolilor şi sunt de acord, deoarece copiii pot învăţa mult mai uşor ce e ăla un dodecaedru dacă împăturesc o cutiuţă decât dacă li se face un desen pe tablă. În plus exersează atenţia, concentrarea (trebuie trasate linii drepte), pune la lucru muşchii mâinilor pentru adâncit şanţurile de îndoire şi pentru îndoitul efectiv şi, nu în ultimul rând, dezvoltă simţul estetic.

Eu am făcut în doar cincisprezece minute două modele, unul cu stea şi unul cu valuri – vă trebuie puţină intuiţie, instrucţiunile nu sunt foarte clare la aproape nicio cutie, dacă nu aveţi deloc experienţă, alegeţi pentru prima dată un model mai uşor, cum e cel de pe copertă, şi apoi treceţi la lucruri mai serioase.

Fotor032013124

Şi cutia cu valuri (se prind două câte două în partea de sus, în carte nu e menţionat, dar mi-am dat seama după imagine)

Fotor0320132159

Cartea se poate cumpăra de pe site-ul editurii sau din librăriile online cunoscute, bănuiesc că ştiţi deja formatul, pagini lucioase, color şi şabloanele la mijloc pe hârtie albă. Eu am reprodus şabloanele folosind un copiator pe care am mărit şablonul dorit, le-am decupat şi le-am transferat apoi pe cartonul colorat.

Iar dacă sunteţi ca mine, înnebuniţi să aveţi colecţia completă din seria Idei creative, staţi pe aproape pentru că urmează Săptămâna ideilor creative în care vă voi prezenta numai idei de primăvară şi de Paşti inspirate din cărţile editurii Casa.

4 Comment

  1. Adela says: Reply

    As cumpara-o pentru mine 🙂 sa ma specializez pana imi creste fetita si putem impaturi impreuna! Multumesc pentru idee!

  2. luckyrock says: Reply

    prima are un aspect interesant, dar e doua e adorabila!:)

  3. Sunt foarte frumoase cutiile! Noi am primit de la niste prieteni o carte cu un titlu ceva de genul Marele alai al cutiilor unde sunt forme de cutii predecupate din carton, mai apoi folosesti sablonul ramas si se pot reconstrui cutiutele.

  4. Foarte simpatice şi creative cutiuţele.Pe fetiţe sigur le încântă.

Leave a Reply