Săptămâna creativă – ideea 1, Obiecte decorative din hârtie

Începem cu aceste două gâşte cu lalele, realizate după o idee din cartea Obiecte decorative din hârtie (IC 28). Pentru ele aveţi nevoie de şablon (îl puteţi descărca de aici), carton alb pentru corp, portocaliu pentru cioc, verde pentru tulpinile şi frunzele lalelelor, negru pentru ochi şi diverse culori pentru pălării şi lalele. Se copiază şablonul din carte şi se transferă pe carton. Se decupează pălăriile, ciocurile, ochii şi labele în câte două exemplare. Pentru corpul gâştelor, se îndoaie cartonul alb şi se decupează două părţi, fără a decupa şi în partea de sus. Se asamblează după model. Pentru aripi ar fi bine să folosiţi nişte pernuţe dublu-adezive, ca să stea în relief, eu le-am lipit pur şi simplu, folosind aracet şi abia se văd. Sunt destul de mari în realitate şi am fost surprinsă să văd că în carte toate şabloanele sunt la dimensiunile lor reale şi nu necesită mărire.

Gaste_IC28

În carte mai aveţi idei şi şabloane pentru a realiza: flori, lalele cu tulpini, un măr (copac) cu fructe, o coroniţă de flori, nişte pere cu viermişori, buburuze, ghirlande de ursuleţi şi de fluturaşi, un iepuraş de Paşti cu gărduleţ şi ouă, o pereche de şoricei poznaşi, doi căţei acrobaţi, foci jucăuşe, pisicuţe albe, suport cu purceluşi, hipopotam, cutii cu ursuleţi, bufniţe, un arici şi o ciupercuţă, grajd cu căluţi, doi indieni cu corturi, un castel bântuit şi oameni de zăpadă. Aveţi idei de decorare a casei sau a sălii de clasă pentru toate anotimpurile şi sărbătorile, astfel că această carte este foarte potrivită pentru cadrele didactice. Dacă doriţi, totuşi, să măriţi şabloanele, cel mai bine e să folosiţi un copiator care măreşte şi apoi să transferaţi noul model pe carton.

big_142477

Cartea se găseşte de cumpărat pe site-ul editurii, în librăriile online şi în magazinele de hobby. Iar dacă vă tentează cartea, aşteptaţi să vedeţi şi celelalte idei, poate vă mai atrage ceva şi de acolo şi faceţi o singură comandă 🙂

6 Comment

 1. Laura, sunt foarte frumoase!!!
  O sa le fac si eu impreuna cu L.! Multumesc de idee 🙂

 2. Si mie imi plac. Cu siguranta fetitei tale i-au placut. 🙂

  1. Multumesc pentru comentariu. Am rugamintea ca daca revii la mine pe blog si iti face placere sa comentezi, sa lasi un nume/alias si dedesubt iti poti lasa linkul spre blog, altfel comentariul este considerat reclama si este sters. In plus, mi-ar placea sa stiu ca stau de vorba cu o persoana pe nume X sau Y, si nu cu un “blog de casnica”.

 3. Ana says: Reply

  Nu am lasat comentariul cu intentia de reclama. Pur si simplu am vazut postul tau intr-un grup pe facebook si am simtit nevoia sa te felicit. Am fost logata pe wordpress si asa a aparut numele blogului si nu al meu.

  1. Multumesc, Ana!

 4. Foarte draguti si veseli!

Leave a Reply