Săptămâna creativă, ideea 5 – Quilling, tehnica spiralării hârtiei

Mi-aş fi dorit să fac din cartea asta modelul de pe copertă, cu crenguţa cu flori şi fluturi, însă îmi trebuiau vreo trei tipuri diferite de fâşii de quilling, mult timp şi multă răbdare şi, din păcate, de astea nu prea dispun, aşa că am ales să-mi pun mintea la contribuţie şi să realizez o superbă decoraţiune pascală – o candelă cu lumânări quilling. Am folosit un suport de sticlă pentru lumânări, fâşii de quilling în tonuri de roşu, galben şi portocaliu, un ac de quilling şi adeziv. Din păcate nu am reuşit să găsesc în nicio librărie un şablon (ca acesta, cel cu cerculeţe) pe care să-l folosesc ca să-mi iasă cerculeţele egale şi nici n-am fost atentă din prima la cum se face flacăra, aşa că lumânările n-au ieşit toate la fel, însă pe măsură ce am exersat, mi-au ieşit din ce în ce mai frumoase. Pe lângă candelă, am mai făcut şi o mică felicitare care va reprezenta, alături de oul quilling, un dar mic de Paşti pentru cineva.

DSCN9127

Pentru lumânări am făcut câte opt cerculeţe simple, roşii, iar pentru flacără am folosit fâşii roşii, galbene şi portocalii. Pentru a obţine forma de picătură, se strânge între degetul mare şi cel arătător capătul unui cerc şi se presează. Toate părţile componente se lipesc direct pe suportul din sticlă.

Lumanare

În carte găsiţi multe idei de primăvară (ornament de masă cu flori şi fluturi, crenguţă cu flori şi fluturi, tablou cu buchet de flori, cutii de bijuterii cu flori, cutie cu decor în culorile curcubeului) şi multe idei de iarnă (fulg de nea, braduţ şi lumânări, steluţe diverse, suporturi pentru candelă, decoraţiuni de agăţat în brad, tablou cu Moş Crăciun, om de zăpadă şi îngeraşi). La început aveţi explicaţii detaliate despre materiale şi tehnici, despre formele de bază în quilling (forme închise, forme deschise, flori) precum şi despre modul de lipire a modelelor pe diferite suporturi.

big_142469

5 Replies to “Săptămâna creativă, ideea 5 – Quilling, tehnica spiralării hârtiei”

  1. Avem și noi o cărticică din asta, dar despre bărcuțe. Sunt tare interesante! Și eu am făcut felicitări cu quilling. Poți vedea aici

  2. Frumoase ornamente ai facut, Laura.
    Eu nu m-am gandit sa decorez atceva decat hartia.
    Acum iimi dau seama ca as putea sa fac un model frumos chiar si pe oglinda 🙂

    Tu ai toate cartile din serie?

    1. Nu, nu le am pe toate, imi lipsesc destul de multe 🙂 Insa cu unele n-as sti ce sa fac, de exemplu cele despre arta de a crea si decora lumanari sau cele cu margele mici – am doua maini stangi cand e vorba de margelit 🙂

  3. Sunt foarte frumoase aceste decoratii. M-am uitat si la cele din zilele precedente si pareau foarte complicate pentru noi… minunate, dar mai dificil de realizat. Acestea par mai usor de facut, le vom incerca si noi. Felicitari pentru aceste idei.

  4. Hmm, foarte frumos. Merita incercat intr-un mediu romantic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.