Descoperă Natura cu Dacia Plant

Duminică am fost invitată, alături de alte colege de blogging, la un eveniment organizat de Dacia Plant şi Foto Union la cafeneaua Tete-a-Tete din parcul Herăstrău, eveniment intitulat “Descoperă Natura“. Au fost mulţi copii, de toate vârstele, însă cred că doar celor mari le-a plăcut, pentru că cei mici erau… ei bine, prea mici pentru ce se povestea acolo. Eliza s-a plictisit şi oricum n-a auzit mai nimic din ce povestea Mugur Pop pentru că vorbea încet. M-am dus şi eu la un moment dat să văd ce se povesteşte şi nici măcar eu nu auzeam bine. Copiii s-au strâns ciorchine în jurul lui să îl asculte, însă cei din spate cu greu puteau distinge cuvintele. Eu ştiu că e şi asta o formă de a-i face să te asculte, însă asta funcţionează undeva unde e linişte, or în cafenea era o hărmălaie de nedescris şi mare parte din informaţie s-a pierdut. Eu nu ştiu despre ce s-a discutat, citiţi la Ioana, aşa că vreau să vă povestesc altceva, în ton şi cu vremea de afară şi cu sponsorul principal al evenimentului, Dacia Plant.

antigrip_1Mai demult, în toamnă, la un alt eveniment organizat de Dacia Plant am primit o pungă cu produse de-ale lor printre care era şi o tinctură denumită Antigrip. Am pus-o frumuşel în sertar şi am uitat de ea pentru că nu prea mă omor după naturiste – beau ceaiuri multe dar în materie de tincturi şi siropuri sunt cam sceptică. Prin februarie m-am îmbolnăvit brusc, o răceală mai puternică. Prima zi a debutat cu strănut, nas înfundat, dureri musculare, simptomele unei gripe mai degrabă. Cum nu aveam în casă produsele la care apelez de obicei, am scos tinctura şi am zis s-o încerc. După ce am luat prima gură, n-am mai vrut să încerc şi a doua oară, mi s-a părut oribilă şi să beau 100 ml de apă cu o linguriţă de tinctură din aia mi se părea un chin. Fiind pe bază de ardei iute şi scorţişoară, printre altele, nu-mi plăcea deloc gustul. Însă am perseverat în ziua aia, pentru că mă simţeam rău şi deja de a doua zi mă simţeam mai bine, a treia zi nu mai aveam nimic. Ştiu că suna a teleshopping şi aşa am zis şi eu, că doar am avut noroc, poate a fost o alergie, poate altceva etc, însă… Duminică după eveniment am început iar să mă simt rău, dureri foarte puternice de cap, îmi curgea nasul, mă dureau muşchii, mă ustura gâtul şi deja simţeam undeva acolo gustul arhicunoscut al unei infecţii în gât. Am reluat tratamentul cu tinctura aia şi am adăugat nişte capsule pe care le-am primit duminică (Spirulină şi cătină, pe care eu le înghit, nu ştiu dacă se mestecă sau se înghit, nu scrie în prospect, dar eu nu le-aş putea mesteca, sunt cam greţoase) şi deja de luni am început să mă simt un pic mai bine iar azi, în afară de faptul că îmi mai curge puţin nasul, sunt ok iar infecţia nu s-a produs, prin urmare cam tind să cred în calităţile produsului, oricât de sceptică aş fi eu.

În punguţa primită duminică mai era un extract din mladiţe de zmeur (e pentru sănătatea aparatului genital feminin, nu am folosit niciodată, probabil o să i-l trimit mamei), un ceai de Echinacea şi un sirop de tuse din gama Îngeraşul (fiind un eveniment pentru copii mi s-ar fi părut logic să fie mai multe produse pentru copii, dar probabil că s-au gândit că noi, mamele, ne vom bucura mai mult de ele), precum şi un puiet pentru plantat, un coacăz negru din ce am înţeles. Am ratat lecţia despre cum se plantează, aşa că dacă ştiţi voi, vă rog să-mi spuneţi şi mie.

Puieţii de coacăz
Puieţii de coacăz

Mulţumesc Mămica Urbană  Bogdana şi Adela pentru invitaţie!

5 Comment

  1. Atunci pot foarte bine sa-l si arunc ca n-am unde il planta deocamdata…Speram ca mai rezista in ghiveci macar o luna.

  2. Extractul de mladite de zmeur(Rubus idea, sau cam asa ceva) chiar este excelent pt femei.Din 3 luni prescrise, am luat 2 luni impreuna cu gheara matei si inca ceva, nu imi mai amintesc.Regleaza aproape ceas tot ce inseamna aparat genital.Adica, dupa 2 luni, poti sa nu mai consulti calendarul de pe perete, ci doar propriul organism.Nu are contraindicatii din cate imi amintesc.Dar nu mai mult de 3 luni.

    1. Multumesc!

  3. Petru says: Reply

    E bine ca ne indreptam spre naturism !

Leave a Reply