Decor de primăvară – colivie cu pasăre

Am văzut ideea asta de colivie pe o pagină de facebook, am salvat poza şi m-am apucat să fac şi eu, numai că prima colivie a fost un eşec total. Gratiile din carton nu stăteau cum trebuie, am folosit capsatorul să le prind şi capsele se vedeau urât şi lipisem aiurea cartonul în partea de jos. Din păcate, pe pagina respectivă de facebook (ca pe multe altele) nu se specifica sursa pozei ca să văd exact cum sunt făcute.  În mare, mă prinsesem că e nevoie de o cutie de la brânză topită sau ceva similar şi de panglici din carton dar greşeala mea a fost să fac gratie cu gratie şi nu două câte două dintr-o singură fâşie, prin urmare nu s-au curbat cum trebuie în partea de sus. Am urcat pe google poza găsită pe facebook şi am dat căutare după ea, aşa că până la urmă am ajuns şi la articolul original şi am făcut o nouă colivie care a ieşit aşa cum trebuia.

Colivie pasare

Materiale: o cutie rotundă de la brânză topită, cinci fâşii de carton cu lăţimea de 1 cm şi lungimea cât o coală A4, o fâşie de carton lungă care să se potrivească de jur-împrejurul cutiei de la brânză, scotch dublu adeziv, o clemă tip piuneză (ca acestea), aţă, tipar de pasăre (eu am găsit unul aleatoriu pe net, dar articolul original are şi el unul).

Decupaţi pasărea. Tăiaţi fâşiile de carton pentru gratii. Tăiaţi fâşia pentru partea de jos a coliviei. Luaţi un perforator şi faceţi la fiecare din cele cinci fâşii pentru gratii câte o gaură pe mijloc lor. Puneţi-le una peste alta, treceţi sfoara prin gaură,  şi apoi introduceţi şi fixaţi piuneza şi faceţi un nod sforii. Legaţi pasărea cu sfoara. Desfaceţi fâşiile de carton ca o stea, cu spaţii aproximativ egale între ele. Lipiţi la capătul fiecăreia câte o bucată de scotch dublu-adeziv. Lipiţi capetele de cutia de brânză, la distanţe egale. Pe măsură ce veţi lipi, veţi vedea că se conturează frumos colivia. La final lipiţi fâşia mai lată din carton tot cu scotch dublu adeziv.

Aceste colivii sunt perfecte pentru a decora o cameră de copil sau o sală de clasă şi cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai frumoase! Eu am agaţat-o de o etajeră în camera Elizei.

decor camera

Spor la lucru, mai ales că vine week-endul!

Sursa originală

15 Comment

 1. Ioana says: Reply

  A iesit grozava!

  1. Multumim!

 2. ce frumoasa e!

  1. Multumim, poate incercati si voi!

   1. vom incerca sigur 🙂

 3. Ioana says: Reply

  Felicitari ti-a iesit foarte frumoasa, avea si eu ideea asta de ceva vreme dar am tot amanat sa o facem, acum vad ca iasa frumos poate o incercam si noi.

  1. Da, iese frumos, trebuie doar putina atentie la detalii.

 4. E foarte dulce! Dodo nu e teribil de pasionat de lucru manual dar uite o sa incerc cu asta, ca arata tare dragut!

 5. Irina says: Reply

  Foarte frumoasa colivia, dar as prefera sa vad pasarea in libertate, iar colivia goala :).

  1. Tocmai de aia sunt de carton, ca sa nu tinem in colivie pasari adevarate 🙂

 6. MARIA says: Reply

  Foarte drăguță colivia!

  1. Multumim, Maria!

 7. […] urma cu cateva zile, am vazut un proiect frumos de primavara pe blogul Laurei si i-am aratat Dariei ce vom face si noi […]

 8. Foarte frumoasa colivia. Cat timp ti-a luat sa o faci?

  1. A doua oara, aproximativ un sfert de ora.

Leave a Reply