Cadou de Paşte făcut în casă – morcov cu plastilină

Am văzut pe un site o idee grozavă de cadou de Paşte – diverse chestii de culoare portocalie (de obicei dulciuri cu aspect îndoielnic), puse într-o pungă triunghiulară şi legate cu panglică verde să semene cu un morcov şi mi-a trecut prin cap să fac şi eu ceva similar, dar cu plastilină făcută în casă.

Dacă mergeţi într-o vizită şi gazda are un copil, atunci aceasta mi se pare cea mai bună opţiune – renunţaţi la dulciuri, sigur a primit o mulţime şi oricum mai bine îi oferiţi ceva de jucat decât ceva de mâncat, aveţi şanse mai mari să staţi de vorbă în linişte cu gazdele 😀

Cadou morcov

Materiale: o pungă triunghiulară (eu am folosit o pungă pentru ornat, din acelea de unică folosinţă care se montează la poş), două porţii de plastilină făcută în casă după reţeta de aici şi colorată cu portocaliu (folosiţi coloranţi alimentari sau vopsea lichidă de ouă), o formă de decupat fursecuri în formă de ou, iepuraş sau puişor (ceva în ton cu sărbătoarea), panglică verde (eu am folosit două nuanţe, vernil – deşi pare galbenă în poze – şi verde smarald), eventual carton pentru o etichetă – eu nu am mai pus.

Puneţi plastilina rece în pungă şi presaţi bine să se ducă până la vârf. Legaţi punga cu panglica, ataşând şi forma de decupat fursecuri. În poze eu am una metalică, am ales-o pe cea în formă de ou, dar cel mai bine e să puneţi unele din plastic, sunt mai sigure pentru copii.

Găsiţi forme de decupat ieftine în mai toate magazinele cu produse chinezeşti şi prin pieţe, de obicei setul clasic cu floare, stea, peşte, cerc, inima şi lună, dar se întâmplă să mai găsiţi şi alte modele, eu am luat seturi ieftine cu litere şi cifre de la Casa Retro, deci aruncaţi un ochi şi prin magazinele de hobby.

P.S. Ouăle din poză sunt luate din piaţă, de la un magazin cu decoraţiuni, am luat o pungă plină cu cinci lei şi sunt absolut adorabile. Sunt din polistiren vopsit şi erau în mai multe culori şi dimensiuni.

Rețeta de plastilină sau pastă modelatoare

5 Replies to “Cadou de Paşte făcut în casă – morcov cu plastilină”

  1. Wow, ce idee geniala! E un cadou perfect pentru copilasi. E asa de dragut, frumos colorat, super! Vreau si eu sa fac, oare unde gasesc aceste pungute triungiulare, nu m-am “impiedicat” pana acum de ele prin magazine :)?

    1. Sunt rezerve pentru dispozitivele de ornat, se gasesc un pic mai greu, dar mai apar in hipermarketuri.

  2. Arata foarte bine,multumesc ptr pont.

  3. Ce-mi place! O idee superbă și un rezultat minunat! Felicitări! 🙂

  4. Cred ca mă voi pune pe treabă!:D Îmi place foarte mult ideea, fără să încerc să fac niciun fel de compliment…
    Felicitări!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.