Decoraţiune de Paşti cu temă religioasă

DSCN9425_1 (Large)

Am avut o mulţime de iepuraşi, de puişori şi de alte decoraţiuni asociate cu sărbătorile pascale, însă nimic care să arate adevărata semnificaţie a Paştelui. Am vrut să fac această decoraţiune încă de anul trecut când am văzut diverse modele pe un blog străin, însă nu am reuşit decât anul acesta când m-am apucat din timp şi mi-am pregătit toate cele necesare: un vas din ceramică, un ghiveci mic din ceramică, o piatră mare, pământ, seminţe de iarbă (eu am folosit grâu, n-am avut iarbă) şi patru beţe subţiri de amestecat în cafea. Cred că fotografia vorbeşte de la sine: se pune pământ, se îngroapă ghiveciul, culcat, şi se pune piatra în faţa lui, pe jumătate, apoi se plantează seminţele. După ce creşte iarba, se formează crucile: un beţişor de cafea se taie în trei şi iar bucăţile se lipesc pe celelalte trei. Se înfig crucile în pământ, mai în spate. Mie nici dealul nu prea mi-a ieşit bine că n-am avut suficient pământ.

DSCN9425_1 (Large)

Asta e varianta mea, cu grâul crescut cam tare pentru că am pus-o pe pervaz şi n-am mai apucat să mă ocup de ea cum trebuie. Aş fi vrut să fac crucile din beţe adevărate şi să mai decorez cu nişte pietricele ca în varianta originală, dar până la urmă a rămas aşa. Iată şi varianta după care m-am inspirat, mult mai frumoasă şi mai bine pozată – raza aceea de soare, care mie mi-a lipsit, chiar face totul 🙂

mormant de Paste

17 Comment

 1. Imi place foarte mult, Laura! Si noi am facut o decoratiune oarecum asemanatoare anul trecut. Anul acesta o vom face pe aceasta 🙂

  1. Coca, ai un link? Stiam sigur ca am vazut ceva de gen si pe un blog romanesc, dar nu mai stiam unde…

    1. Multumesc! Ce frumoasa si bogata in detalii era decoratiunea ta, uitasem total de ea, ca doar am si comentat la articolul tau.

 2. Maria says: Reply

  Felicitari, Laura! Arata intr-un mare fel!

  1. Multumesc, Maria!

 3. simona says: Reply

  Imi place cum v-a iesit, este foarte frumoasa

  1. Multumim, se putea si mai bine, dar importanta este simbolistica ei.

 4. Este minunata!

  1. Multumesc, Oana, voi ce faceti de Pasti? Poate ne vedem intr-o zi.

 5. Elena says: Reply

  impresionant…felicitari!!! Doamne ajuta!

 6. sakura says: Reply

  Laura , foarte frumos. chiar o decoratiune de Paste. felicitari
  Eliza ce parere a avut?

  1. I-a placut si chiar s-a uitat mai bine sa vada daca Doamne-Doamne chiar nu e inauntru, apoi am citit din Biblia pentru copii pasajele cu rastignirea si Invierea.

   1. sakura says: Reply

    Foarte frumos.
    Incerc sa va imaginez pe voi doua frumoase, cum va petreceti timpul toata ziua .. 🙂

    1. Ei, nu chiar toata ziua, avem si multe activitati separat, Eliza a depasit etapa in care nu se juca deloc singura si are momente in care se duce in camera ei si inventeaza tot felul de jocuri, de una singura, in timp ce eu bricolez diverse sau gatesc.

 7. Minunata. Cu adevarat, minunata. Felicitari! Sarbatori linistite!

  1. Multumesc pentru aprecieri, sarbatori frumoase si tie!

Leave a Reply