Jucării din cofraje de ouă – editura Casa

DSCN9464

big_142490În ultima vreme parcă toate editurile se bat să scoată cărţi care să intre în topul preferatelor mele 😀 După câteva chestii faine scoase de Gama, de Art şi de All, cred că am găsit şi cartea mea preferată de la editura Casa – Jucării din cofraje de ouă (ok, recunosc, preferată alături de încă vreo zece, dar asta e preferata mea momentan 😀 ) În ziua în care am primit-o, m-am şi pus pe treabă şi am realizat o decoraţiune de Paşti – un cocoş-suport pentru ou. Nu mă puteam decide între zâne şi pirat (evident, Eliza şi-ar fi dorit piratul), dar cum nu aveam chiar toate materialele pentru ele, am făcut cocoşul şi un coşuleţ cu flori (pe care încă nu l-am terminat pentru că nu am flori artificiale mici).

Am început prin a tăia cartonul de care aveam nevoie – e impropriu spus tăia pentru că l-am rupt cu mâna şi abia apoi i-am îndreptat marginile cu foarfeca.

DSCN9441
În stânga e cartonul meu pregătit şi în dreapta se văd cocoşii din carte

Am pictat cartonul cu portocaliu, apoi am decupat creasta, moţurile laterale şi fâşiile pentru coadă din carton roşu şi ciocul dintr-o fâşie de quilling galbenă. După ce s-a uscat culoarea, am lipit ochişorii mobili, am fixat ciocul şi creasta în tăieturi mici făcute cu un cutter şi am lipit moţurile şi fâşiile pentru coadă. Pentru că tocmai când voiam să decorez coada cu pixul meu argintiu, acesta s-a decis să se dea la fund, am folosit pentru detalii un pic de vopsea aurie pentru tehnica WiCo. Punctele albe sunt făcute cu vârful pensulei şi cu puţină tempera albă.

DSCN9464

În carte, pe lângă capitolul introductiv despre cum se taie cofrajele, cum se modelează, cum se pictează etc, mai găsiţi sugestii (unele însoţite şi de şabloane) pentru a realiza următoarele jucării şi decoraţiuni: pasărea paradisului, omizi, iepuraşi, un joc “prinde bila”, păsărele în ghiveci, zânele florilor, ţestoase, decor pentru fereastră, porcuşor, personaje de poveste (prinţesă, indian, cavaler, pirat), coşuleţe cu flori, coşuleţe pentru ouă, căţeluşi, măşti hazlii, balaur.

5 Comment

  1. ANDREEA28 says: Reply

    as vrea sa incerc si eu acasa cu copiii cocoselul asta… e tare dragut…oare coltul cofrajelor se foloseste…?

    1. Pentru cocosel iti trebuie un varf cu o adancitura. Varful e ridicatura aceea care desparte un rand de altul.

  2. simona says: Reply

    Este foarte frumos.

  3. Sunt foarte frumoase aceste cărți! 🙂 Și creația voastră a ieșit superb!

  4. […] place mult cum a ieşit, în general îmi plac activităţile la care se folosesc cartoane de ouă (aici mai aveţi una, tot de-a mea) şi în curând voi mai face câteva, doar să reuşesc să […]

Leave a Reply