Recomandare carte de Paşti pentru Eliza

Edit 26.04.2013 – Am găsit ieri la standul editurii Litera din Cora o carte despre Paşti, repovestită pentru copii, cu ilustraţii, care se cheama Iisus şi Învierea. A costat 9.9 lei şi am citit-o cap-coadă şi presimt că o vom mai citi de multe ori de acum încolo, până la Paşti.

1363

După decoraţiunea cu tema răstignirii şi a Învierii, Eliza vrea să citim despre asta şi, din păcate, nu am decât o Biblie pentru copii cu două pasaje scurte şi fără prea multe detalii. Nu am alte cărţi sau texte despre Paşti – îmi puteţi recomanda o carte pentru copii, cu ilustraţii, care să fie creştină şi să explice toată simbolistica religioasă a Paştelui? Nu contează cultul, că doar faptele-s aceleaşi şi Dumnezeu e doar unul, mă interesează să aibă ceva text şi ilustraţii. În engleză am găsit foarte multe dar nu mai am timp să comand, m-ar interesa în română. De asemenea, şi dacă îmi poate împrumuta cineva una, aş fi recunoscătoare. Mulţumesc!

19 Comment

 1. Raluca says: Reply

  Laura, eu am mai multe in engleza. Nu ar merge sa cititi si The three trees aici? Parca o aveai si tu…
  Puteti face un lapbook- http://www.lapbooklessons.com/ResurrectionLapbook.html
  sau printa ceva de aici:
  http://www.blessedbeyondadoubt.com/free-resurrection-day-preschoolprek-printables-pack/

  1. Multumesc, Raluca. Probabil ca ma voi orienta tot spre materiale din afara, din pacate la noi nici macar carti laice despre Pasti nu gasesti, daramite religioase unde piata e cu mult mai slaba 🙁 Cele cateva carticele pe care le am nu sunt asa grozave, probabil voi incerca diseara sa-i citesc din cea cu poezii de Pasti, poate ii plac.

 2. La o simpla cautare pe internet am dat peste urmatoarea carte: http://www.editurasfmina.ro/produse/177-C-r–539-i-pentru-copii/460-Drumul-crucii–urcu–spre-Inviere.html
  Sfatul meu este sa dai o fuga pana la magazinul Manastirii Radu Voda (la Piata Unirii). Acolo au carti de tot felul. Mai mult ca sigur au si o carte care sa fie pe placul vostru.
  Irina

  1. Multumesc, imi amintesc de manastirea Radu Voda, vizavi era ITM-ul 🙂 N-am mai trecut de multa vreme pe acolo.

 3. violeta_argatu says: Reply

  Trimite-mi adresa ta pe e-mail si o sa-ti trimit eu cateva carticele -unele cu imprumut 😉

  1. Ce draguta esti, Violeta, multumesc mult!

 4. violeta_argatu says: Reply

  de recomandat,iti pot recomanda (si in acelasi timp imprumuta) Invierea Domnului si Patimile Domnului de aici http://www.egumenita.ro/titluri-editate/687-invierea-domnului

  1. Ti-am dat email 🙂

 5. violeta_argatu says: Reply

  ok.plec la posta dupa ce se trez ioan- 2 h max ;). vb;

  1. Ce carti frumoase, multumesc de recomandari!

 6. LAura, eu iti recomand un pachet special pentru prescolari. Eu lucrez pe acesta la grupa mea de copii ( 4-7 ani) de la Scoala Duminicala. COntine o lectioara, jocuri recapitulative + alte idei de jocuri, imagini mari, idei de lucru manual. Textele se bazeaza pe textul din Biblie. De asemenea, incerc, dar din pacate doar dupa Pasti, sa va fac eu rost de o Biblie pentru copii (sigur, nu cu imprumut, cadou) 🙂

  1. Ce frumos e pachetul, multumesc mult! Nu cred ca mai apuc anul acesta sa-l fac cu ea, dar o sa-l comand, poate il fac la gradi anul viitor. Multumesc pentru toate sugestiile si pentru gandul bun de a ne face un cadou!

 7. Am uitat sa iti dau linkul :))
  http://edituraamec.ro/detalii/438/

 8. De asemenea, uite cateva craft-uri frumoase despre dimineata invierii…il puteti face impreuna (ziua invierii este cea mai indragita de catre copilasi)
  1.http://catholicicing.com/religious-easter-craft-for-kids-make/
  2. http://smartypantsfun.com/easter-resurrection-bible-craft/
  3.http://catholicicing.com/religious-and-cheap-easter-basket/
  4. si una dulce 🙂
  http://catholicicing.com/meaningful-easter-activity-for-kids-empty-tomb-snack/

 9. violeta_argatu says: Reply

  le avem si noi pe cele de la editura sophia. au si 16 autocolante in interior -iconite,activitati de colorat,etc.merita cumparate;). din pacate, am uitat sa ti-o pun si pe aceasta.am ales ce am avut mai la indemana :). data viitoare ;).

  1. Cand vad ce multe carti frumoase cu teme biblice aveti voi, fetelor, incep sa ma simt prost ca n-am investit in asta mai devreme 🙁

 10. violeta_argatu says: Reply

  niciodata nu e prea tarziu

 11. violeta_argatu@yahoo.com says: Reply

  Hai ca venise uraganul si nu am apucat sa scriu ceea ce voiam :). In general, din cate am vazut eu, omul se il descopera pe Dumnezeu atunci cand il “loveste” ceva. Eu nu pot sa spun ca am fost crescuta in acest spirit, desi bunica mea (Dumnezeu sa aiba mila de sufletul ei!) a avut grija sa ne tina cumva aproape de Biserica, sa ne invete cateva rugaciuni, dar mai ales sa ne spuna o poveste care ne-a impiedicat sa folosim cuvinte urate. desi cam in toata copilaria am mers ocazional la Biserica, nu am fost constienta ca acum de importanta acestui lucru. L-am redescoperit pe Dumnezeu acum 7 ani cand bunica mea s-a mutat la ceruri, si am inceput sa-l apreciez cu adevarat acum 3 ani si ceva. De atunci am realizat ca absolut tot ceea ce ni se intampla in viata se intampla cu un scop si cu voia Lui ( mai putin lucrurile rele pe care le savarsim) si ca singurul nostru sprijin este Dumnezeu. Cam tot de pe atunci am inceput sa-i citim lui ioan din cartile sfinte, si suntem fff incantati atunci cand dintre toate cartile pe care le avem pt el, isi alege cate una cu povestioare duhovnicesti :).

  Sunt convinsa ca atat tu,cat si Eliza veti indragi aceste povestioare si ca pe viitor o sa investiti serios atat resursele materiale cat si pe cele sufletesti 😛

  Fie ca Dumnezeu sa sadeasca in sufletele voastre voia buna, credinta,dragostea si nadejdea! 🙂

Leave a Reply