Cadou de 1 iunie – tricou cu motive populare

Sunt foarte la modă acum nişte tricouri pentru adulţi cu diverse mesaje brodate pe ele (din folclor) şi cu bucăţi de milieuri cusute pe ele, la un preţ exorbitant după părerea mea, dar care sunt, trebuie să recunosc, extrem de drăguţe şi tare mi-aş mai fi dorit şi eu unul atunci când au apărut. Cum, însă, nu dau din principiu 150 de lei pe un tricou, m-am tot gândit la modalităţi de a-mi improviza eu unul, într-o variantă mai ieftină, evident. Mie încă nu mi-am făcut, dar Elizei, da. Am dat 10 lei pe tricou la H&M (set de 2 la 20 de lei), calitate foarte bună, şi 5 lei pe cusătură, luată de la un târg de vechituri. M-a mai costat 5 lei să mi-o coasă croitoreasa, dar voi dacă aveţi o mamă/bunică/vecină cu maşină de cusut, v-aţi scos mai ieftin.

IMAG0575

Îi lipseşte mesajul dar eu ştiu deja că mândra mea e şi făloasă şi dichisită, aşa că nu m-am obosit să mai şi brodez cuvinte şi, în plus, nu voiam chiar să copiez ideea originală, s-a muncit ceva la brandul ăla şi n-ar fi frumos din partea mea să le preiau aşa tam-nesam ideile.

Nu neglijaţi târgurile de vechituri, puteţi găsi acolo tot felul de cusături la preţuri de nimic şi cu ele vă puteţi transforma bluze şi tricouri în ceva cu adevărat frumos sau puteţi face pentru copii ţinute noi, săculeţi, pernuţe şi alte decoraţiuni care să le aducă aminte de portul popular. Eu una consider că un asemenea tricou ar fi un cadou superb de 1 iunie pentru un copil de orice vârstă.

11 Replies to “Cadou de 1 iunie – tricou cu motive populare”

  1. Mirela, mama lui Ile says: Reply

    Este foarte frumos tricoul Elizei. Felicitari, Laura!

  2. Este super super ! Si pe mine ma tot bate gandul sa-mi fac si sa le fac si copiilor ceva de genul 🙂 Doar ca nu prea gasesc chestii de cusut pe ele. Deocamdata am fost doar in stadiul de cautat prin vechituri pe la parinti :))) Dar o sa ma duc si la targurile de care zici, cu toate ca sotul nu suporta targurile de vechituri 🙂

    1. Eu adoooooooooooooor targurile de vechituri, daca as sti pe unde se desfasoara in Bucuresti, m-as duce mereu pe acolo, insa aceasta cusatura e dintr-o plimbare banala pe la mine pe la piata, pe unde mai stau diverse batranele cu diverse lucrusoare intinse pe paturici.

  3. Minunata idee. Si cred ca Eliza e incantata de noul tricou.

  4. Foarte interesant,nu am mai vazut,poate am sa preiau si eu ideea:)
    Imi place mult cum ti-a iesit!!!

  5. Bravoooo!!!!! Foarte buna ideee si sunt 200% de acord ca trebuie sa ne familiarizam copiii cu valorile si traditiile populare. Si mama mea le-a cusut ambilor baieti ii, pantaloni populari, vestute si bundite. Si site-ul pe care l-ai pus pe blog cu tricourile de adulti e foarte reusit. Nu stiu cum executa ei broderiile de pe tricouri ( nu ma refer la bucatile aplicate) ci la partile scrise, brodate etc, dar daca sunt realizate manual, atunci sunt foarte migaloase iar pretul e justificabil. Eu creez si tricotez hainute pentru copii (chiar acum m-am intors de la un tirg imens in LA, fabricat in SUA) unde am participat cu hainutele mele si am observat cit de mult apreciaza oamenii, cel putin aici, lucrul de mina si sunt dispusi sa plateasca pretul afisat pentru ca este un cadou unicat. Va pup si spor la creativitate!

    1. Clara, broderia cred ca este la masina, nu manuala, parca asa am citit intr-un interviu.

  6. Interesanta combinatie!Asa ai vrut tu tricou cu broderie si nu o ie adevarata sau n-ai avut alta solutie?
    S-o poarte sanatoasa!

    1. Aveam ideea de tricou cu broderie de mult si am pus-o in practica atunci cand am gasit cusatura. O ie adevarata e departe de ceea ce imi pot permite eu….

      1. Decat daca o faci tu…hi,hi…

  7. Imi cer scuze pentru noul cuvint inventat “Ideee”.:) Si apropo de idee, sunt chiar originale hainele lor si combinatia de termeni. Ma bucur ca folosesc cuvinte si expresii romanesti ca parca prea ne-am americanizat si nu mai stim sa vorbim si sa folosim limba romana care e atit de frumoasa si bogata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.