Săptămâna prinţeselor – felicitare cu rochie de prinţesă

Dacă am tot vorbit zilele astea de prinţese, mi-a venit ideea să facă şi eu o felicitare cu rochie de prinţesă, aşa cum am văzut la o felicitare primită de Eliza de la naşa ei acum vreo trei ani. Aveam de mult ochii pe modelul respectiv dar timpul a tot trecut şi eu n-am reuşit s-o mai fac, aşa că mi-am adunat materialele şi am realizat din prima două felicitări – una va rămâne la noi şi una va pleca spre o fetiţă specială din viaţa noastră.

DSCN9847_1

Aceste felicitări sunt făcute pe coli de carton A5 pentru că n-am avut blank-uri de felicitări şi pot fi folosite şi ca tablouri, dacă li se adaugă o ramă drăguţă. Vă asigur că în realitate sunt mult mai frumoase, însă nu am reuşit eu să le surprind în fotografie chiar atât de bine.

Materiale: carton roz şi mov pentru bluză şi guleraş, tul cu picăţele pentru fustă (reciclat de la o punguţă pentru mărturii primită la o nuntă), panglică subţire (reciclată de la alt săculeţ pentru mărturii), diverse ştrasuri, carton auriu sau argintiu pentru coroniţă şi baghetă (pentru vârful baghetei eu am folosit un ştras în formă de stea, dar dacă aveţi un perforator stea mai mare, îl puteţi face tot din carton).

Se decupează bluza, guleraşul, coroniţa şi coada baghetei. Fusta se face din două straturi de tul. Se pregătesc elementele pentru lipit.

DSCN9830_1

Se lipeşte guleraşul de bluză şi pe mijloc se pune un ştras. Fusta se lipeşte pe spatele bluzei. Cordonul se lipeşte pe faţă şi se suprapun marginile pe dos. Funda se face separat şi se lipeşte într-o parte. Rochia terminată se lipeşte pe carton.

Se adaugă restul detaliilor – coroniţa, coada baghetei şi vârful în formă de stea. Se pune la presat până se usucă adezivul (eu am folosit prenadez). La felicitarea originală rochia şi coroniţa erau lipite cu pernuţe bi-adezive, astfel că păreau în relief, puteţi încerca şi varianta asta dacă doriţi.

DSCN9849_1

Şi varianta originală – felicitarea primită de Eliza:

DSCN9828

Arată mult mai bine, evident, însă eu am folosit aproape numai materiale reciclate şi a trebuit să mă descurc cu ce am. De asemenea, atenţie când decupaţi marginea creaţă a guleraşului, eu am ţinut foarfeca zimţată invers şi în loc să-mi iasă valuri, mi-au ieşit prăpăstii 🙂 În plus, nu am avut un perforator aşa mic să fac acele găurele care dau un aspect elegant rochiţei şi celorlalte elemente şi nici nu scriu prea frumos, aşa că am renunţat la încercarea de a scrie ceva pe ea.

Acest model poate fi folosit şi la realizarea unor invitaţii la o petrecere cu prinţese sau ca felicitare pentru aniversarea unei fetiţe pasionate de prinţese. Şi cu acest articol declar deschisă Săptămâna Prinţeselor, staţi pe aproape să vedeţi ce v-am pregătit cu această temă în zilele următoare.

5 Replies to “Săptămâna prinţeselor – felicitare cu rochie de prinţesă”

  1. Laura, felicitarile sunt superbe! Imi plac tare, tare mult!

  2. Sunt minunate,ce mai! Iti iau ochii! 😉

  3. Ce dragut, felicitari!

  4. Parerea mea ca felicitarea voastra este mult mai draguta, sentimentul de printesa razbate pana la noi, de abia asteptam sa vedem si restul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.