Cadou de 1 iunie – brăţară din lemn

bratari

Mai ţineţi minte ineluşele din hârtie de anul trecut? Ce-ar fi să faceţi anul acesta nişte brăţări frumoase din spatule de lemn pe care să le pictaţi cum vă trece prin cap? Dacă vreţi să le faceţi, vă sfătuiesc să vă apucaţi din timp pentru că durează.

bratari

Materiale: spatule din lemn de la farmacie (din acelea pe care le folosesc medicii să se uite în guriţele copiilor), căni sau pahare cu gura îngustă, culori acrilice şi lac pentru pictat.

Puneţi spatulele într-o crăticioară cu apă şi fierbeţi-le în jur de 40 de minute, apoi lăsaţi-le să se răcească în apă cel puţin jumătate de oră. Luaţi spatula şi, curbând-o cu grijă, introduceţi-o într-un pahar. Pentru fiecare spatulă, vă va trebui câte un pahar diferit. Aveţi grijă cu ele, să nu crape. Mie nu mi-a crăpat nicio spatulă lată, însă beţele de îngheţată au crăpat toate. Lăsaţi la uscat minim 48 de ore, apoi scoteţi-le de acolo şi mai lăsaţi-le la uscat încă o zi-două, până sunt perfect uscate. Pictaţi-le cu ce modele vreţi voi, eu am încercat ceva care să semene cu punctul-cruce românesc dar nu prea mi-a ieşit, aşa că pe următoarea am pictat-o cu buline. Dintre toate, cea mai frumoasă este cea a Elizei care a combinat culorile să-i iasă o brăţară curcubeu.

DSCN9864 (Small)

La final le puteţi lăcui pentru a le da un aspect lucios. Le mai puteţi decora cu ştrasuri sau cu carioci, nu trebuie neapărat să folosiţi acrilice.

10 Comment

 1. Monica says: Reply

  ooo ce dragute sunt, se potrivesc foarte bine cu o rochie lunga de vara inflorata si niste sandale cu platforma..eu in combinatia asta le vad

 2. Interesanta idee, o sa incerc si eu sa vad daca-mi iese ceva.

 3. Mi-e mai la îndemână să fac aşa ceva decât să cumpăr un animal de la petshop 😀 Merci!

  1. Ce animalut vor? 🙂

   1. Pisică. Deocamdată ne e imposibil, oricât aş trece peste anumite bariere ale mele. (Locuim cu bunica şi nu suntem pe teritoriul nostru 100%).

 4. simona says: Reply

  Foarte frumoase

 5. Eu nu mai intru la tine, ca ma complexezi:)
  Nu vrei sa stii cat ma chinui io pentru o amarata de felicitare, nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla la mine in bucatarie daca as incepe sa fierb spatule:)
  Superbe bratari, bravo voua fetelor!

  1. :-)))) Pai nu fa tu, pune-o pe Ana

 6. […] vazut aceasta idee pe blogul Laurei si am vrut neaparat sa vad daca-mi iese si mie. Asa ca am luat 2 spatule din lemn (din acelea pe […]

 7. […] Inele din hârtie Brăţări din spatule de lemn […]

Leave a Reply