Tehnica transferului de culoare din flori naturale pe hârtie

Am reuşit, în sfârşit, să testez tehnica transferului de culoare, pe care o văzusem pe diverse site-uri străine, şi am fost surprinsă de rezultat. Puteţi realiza, astfel, felicitări, ierbare simpatice, tablouri decorative şi tot ce vă mai trece prin cap.

Materiale: flori, de preferat cât mai plate, două straturi de prosop de bucătărie din hârtie, un ciocan şi suportul pe care vreţi să transferaţi culoarea – recomand carton, hârtia cred că s-ar încreţi.

Puneţi florile cu faţa în jos, eu iniţial le-am pus cu pedunculul în jos şi s-a imprimat destul de mult verde, dar cred că se mulează mai bine pe carton dacă le puneţi cu petalele în jos. Acoperiţi cu straturile de prosop şi loviţi încetişor cu ciocanul până când prosopul de hârtie se umple de culoare.

Nu vă faceţi griji, culoarea se va transfera şi pe carton. Puteţi ridica, din când în când, un colţ să vedeţi ce vă iese, iar la final e posibil să vă rămână resturi de floare, nu vă faceţi griji, se pot îndepărta uşor cu degetele sau cu o pensetă. Lăsaţi cartonul la uscat, apoi folosiţi-l la ce doriţi.

Eu am folosit panseluţe de două culori, muşcată roşie şi petunie roz – după cum observaţi roşul nu se transferă, tot o nuanţă de mov ajunge pe hârtie. Nu am avut flori galbene, de exemplu, să văd dacă galbenul se transferă, însă rezultatul, chiar dacă nu e conform cu originalul, tot e frumos. Dacă aveţi pe unde merge la cules de floricele, puteţi încerca această tehnică acasă când vă întoarceţi din drumeţii, pentru a păstra o amintire de vacanţă frumoasă.

One Reply to “Tehnica transferului de culoare din flori naturale pe hârtie”

  1. Foarte frumos! Trebuie să caut flori de-acum! 🙂 Mulțumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.