Organizarea rechizitelor

Pentru că nu mai e chiar aşa de mult şi începe şcoala/grădiniţa, m-am apucat şi eu de re-organizarea rechizitelor. Aveam de mult în plan un suport pentru creioane de genul celui făcut de Laura S, doar că voiam să-l întăresc cu papier mache, să stea tuburile de hârtie bine în picioare. Până la urmă m-am gândit că e prea mult de muncă şi nu merită efortul şi apoi cutia ar fi ieşit prea mare iar măsuţa ei e mică aşa că ar fi fost total inutil. Am făcut tot ceva similar, dar am folosit o cutie de pantofi de copil şi tuburi câte au încăput ca să stea fixe acolo. Le-am mai dat pe ici pe colo cu adeziv (prenadez) şi am decorat cutia cu autocolante, apoi m-am pus pe aranjat creioane şi carioci, ocazie cu care am descoperit că are prea multe 😀 Am vrut să le pun şi eu pe culori însă nu-mi ajungeau tuburile aşa că le-am amestecat până la urmă, oricum Eliza n-ar fi menţinut ordinea. Creioanele cerate, creioanele pastel, cariocile mici şi creta şi-au găsit locul în cutii goale de la plastilina Play-Doh. Toate acestea stau la noi într-o cutie mare de plastic pe care o scoate ori de câte ori se apucă de desenat.

DSCN6318 (Large)

DSCN6319 (Large)

Separat, avem altă cutie cu accesorii de pictură (acuarele diverse, pensule, bureţei etc) şi pentru mărgele termoadezive (şabloane, mărgele).

DSCN6322 (Large)

Foile pentru colorat stau într-un suport vertical pentru documente, iar caietele de desen sunt puse unele peste altele. Eliza nu colorează în cărţi, aşa că din acestea nu prea avem.

Şi pentru că i-am promis Laurei că îi arăt sertarele mele cu materiale pentru activităţi, iată: două sertare pline care reprezintă doar jumătate din materiale, restul sunt distribuite prin alte locuri:

sertare cu materialeVoi v-aţi organizat deja? Dacă încă nu aveţi rechizite, urmăriţi ofertele de la Lidl, vor avea nişte creioane foarte frumoase săptămâna viitoare, precum si nişte seturi de pensule la un preţ bun.

2 Replies to “Organizarea rechizitelor”

  1. Noi avem o scolarita care isi tine destul de bine organizar biroul, facem doar exercitii de intretinere.:)))

  2. Sunt super ideile si merg aplicate nu numai rechizitelor, ci si celor care au ca hobby lucrul de mana, pictura etc. Eu am ramas surprinsa sa vad cate se pot face din rolele de carton care raman de la sulurile de hartie igienica. Vazusem pe internet o idee de organizare a cablurilor tot cu rolele acestea.

    In general si eu incerc sa ma folosesc de cutii sau alte obiecte pe care le am la indemana si ma pot ajuta la organizat maruntisurile. Mai ales la ce am acum prin sertare, trebuie sa-mi pun iar mintea la contributie si sa vad ce mai aplic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.