Cazare pentru părinţi şi copii la 2 Mai

Articol şi preţuri valabile pentru vara 2013

Deşi anul acesta nu era planificată o vacanţă la mare din motive de buget limitat, când prietenii mei din Iaşi au venit cu oferta de a merge la mare împreună, n-am putut să refuz. Mi-era dor de mare şi Eliza a început să bâzâie când a auzit că prietenii ei, Vlad şi Beatrisse, merg într-acolo, aşa că am făcut un hei-rup şi iată-ne într-un tren supra-aglomerat spre Mangalia de unde ne-a cules cineva cu maşina.

Am descoperit la 2 Mai un camping minunat, cu locuri pentru cort şi camere de închiriat, un loc perfect pentru familii. Ştiu că mulţi părinţi se întrebau de locuri în care e ok să mergi cu copiii (şi/sau cu animalele de casă) şi cred că aici e perfect. Se numeşte Hacienda Camping şi se află la intrarea în 2 Mai cum vii dinspre Mangalia, pe stânga. Este foarte aproape de plajă, are 15 000 de metri pătraţi de umbră şi un proprietar amabil şi vorbăreţ, care, dacă are timp, îţi povesteşte istoria campingului şi cum a scăzut consumul de apă cu 60% după ce a montat nişte capete de duş cam ciudate (ca duzele de la furtunele de grădină) şi cum pentru el contează fiecare turist care vine acolo şi nu din cauza banilor, ci pentru că vrea să plece omul mulţumit. Ba mai mult, am rămas surprinsă să descopăr, în sfârşit un om de afaceri care apreciază părerile turiştilor şi se străduie să îmbunătăţească tot ce poate fi îmbunătăţit, deci dacă aveţi nemulţumiri, săriţi cu feedbackul că omului îi place.

DSCN6579

Campingul are loc berechet pentru corturi, de o parte şi de alta a aleilor erau corturi şi rulote de toate formele şi dimensiunile, unele arătau ca apartamente cu trei camere 😀 Pentru cazare în cameră există camere fără baie (se folosesc duşurile şi toaletele exterioare, 70 de lei pe noapte), camere cu baie (100-130 de lei pe noapte, iar unele au şi aer condiţionat) şi o garsonieră de lux la etaj (170 de lei pe noapte). Din ce am văzut, preţurile pentru cort sunt următoarele: 18 lei de persoană pe zi, 5 lei cort mic, 10 lei de cort mare, 9 lei de copil. În preţul ăsta intrau şi câte două scaune tip balansoar pe care le puteai pune în faţa cortului.

Bungalou cu camere

camping hacienda

În curte există două foişoare pentru luat masa, o mulţime de frigidere unde îţi poţi depozita alimentele, două grătare, o bucătărie pentru gătit, încă un spaţiu pentru luat masa, robinete pentru spălat pe picioare când vii de la plajă, două spaţii cu duşuri şi chiuvete cu săpun, toalete destul de curate cu hârtie igienică. Noaptea toată curtea e iluminată atât electric, cât şi cu lămpi solare. Ce mi-a plăcut e că gunoiul se strângea selectiv, existau coşuri separate pentru pet-uri, doze de bere şi carton şi  altele pentru gunoi menajer.

DSCN6566

Foişor pentru luat masa

Cel mai mult mi-a plăcut umbra, veneam după amiaza de la plajă şi aveam unde să stăm la răcoare, de acolo nici nu simţeam temperatura arzătoare. Nu am văzut în viaţa mea atâţia pomi şi arbuşti decorativi la un loc, se vede că proprietarul e pasionat de frumos. Peste tot sunt flori, tufişuri, o mulţime de decoraţiuni de exterior, tot felul de chestii mărunte care fac din acest loc unul special. Campingul mai avea un loc de joacă pentru copii, cu nisip, şi o pisică pe care o alergau toţi copiii. Ce mi-a plăcut cel mai mult e faptul că poţi să-ţi laşi copiii liberi să se joace pe acolo, sunt în siguranţă şi îşi pot face o mulţime de prieteni deoarece erau multe familii cu copii de toate vârstele.

DSCN6557

colaj haciendaCa idee, 2 Mai e o staţiune frumoasă care nu e staţiune, ci sat, deci nu vă duceţi cu mari aşteptări referitoare la distracţii. Pe plajă sunt şezlonguri (15 lei pe zi) dar umbrelele sunt groaznice. Preţurile la băuturi sunt decente (6 lei o limonadă cu lămâie proaspăt stoarsă şi un smoc de mentă verde) şi sunt puţini vânzători ambulanţi şi ăia cu ecuson. În sătuc nu prea aveţi ce face, nu sunt multe restaurante şi n-am găsit nici măcar o covrigărie (însă am mâncat plăcinte bune de la o patiserie). Am mâncat de două ori la un restaurant decent (restaurant Turist, probabil fostă unitate de consum comunistă, însă cu servire foarte bună şi mâncare excelentă, mai ales saramura de crap, la 15 lei porţia cu mămăligă inclusă; de asemenea, papanaşii mi s-au părut cei mai buni pe care i-am mâncat vreodată într-un restaurant, pufoşi şi denşi pe interior, nu gogoaşă găunoasă, 12 lei porţia). Am găsit o singură autoservire, aproape de plajă, dar mâncarea era fix aceeaşi în fiecare zi şi oferta slabă, ceea ce m-a făcut să mai merg şi în altă staţiune să caut de mâncare (de departe autoservirea Roata din Vama Veche are cea mai bună mâncare dintre toate autoservirile pe care le-am testat, mai ales şniţelul era genial). De altfel, am remarcat că seara multă lume lua autocarul spre Vama Veche unde sunt mai multe distracţii, terase şi restaurante. Aş recomanda să evitaţi cofetăria care se laudă că vinde dulciuri tradiţionale turceşti pentru că mi s-au părut slabe calitativ, dar probabil că depinde de gustul fiecăruia.

Per total a fost o vacanţă frumoasă, noi ne-am dus la odihnă, nu la distracţie, aşa că 2 Mai şi Hacienda Camping vor fi cu siguranţă alegerea mea şi pentru anul viitor când plănuiesc o vacanţă mare cu toată familia mai largă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Si eu tin destul de mult la ideea de a merge la mare in fiecare an pentru ca joaca in nisip si cu apa e tare faina pentru copii. Nu mergem decat daca gasim cazare la pensiune cu o curte si spatiu amenajat de gratar, loc de joaca pt copii, etc. Si totusi tinand cont ca baia nu este in camera nici cine stie ce statiune nu-i, ma mira preturile cam mari. Am dat eu 130 lei pe camera dubla cu absolut toate conditiile, mai putin aer conditionat care de fapt nu ne trebuia pt. ca noaptea era racoare.Uite linkul daca vreodata ajungi pe acolo: http://uncopilsioghinda.wordpress.com/2013/08/07/casa-sivri-din-eforie-nord/

  2. Noi am fost la Sfantu Gheorghe, mult mai ieftin si conditii mult mai bune. Din pacate insa trebuie sa ajungi cu ceva la Tulcea sau Mahmudia sa iei vaporul.

    • Pare frumos insa eu, din pacate, nu am masina 🙁 Si prietenii astia ai mei trebuiau sa vina cu masina si li s-a stricat pe drum, de aia ne-am si inghesuit in tren. Insa poate imi trec vreun vehicul pe patru roti pe lista in urmatorii ani si ajung eu si in locuri mai frumoase si mai putin accesibile 🙂

  3. 🙂 la Tulcea ajunge trenul si gara este chiar langa port. Iar in Delta e recomandabil sa mergi fara masina si cu cat mai putine bagaje.
    Pare frumos la camping, am avut si eu tentativa de a ma caza acolo la inceputul verii, dar cum noi suntem 2 adulti plus 3 copii nu m-a incantat ideea de a-i lasa pe baieti singuri in camera. Astept sa mai creasca.
    Se mai mananca bine si in capatul celalalt al satului, la Casa La Dinamo. Au si ei umbra si jucarii si nisip si pisici si catei si-s si foarte prietenosi. Sunt ceva mai scumpi dar au si conditii ceva mai multe.