Campania Tomky şi cumpărăturile online

M-am bucurat tare mult că am primit şi eu invitaţia de la Tomky de a participa la campania lor pentru mamele bloggeriţe pentru că aveam în bookmarks un link spre bluzele lor de corp din lână încă de acum şase luni când am citit pe blogul Marei acest articol. Eliza avea deja o caciulă tip cagulă din lână merinos, cumpărată (mult mai scump) de pe alt site dar care a făcut toţi banii şi deja căpătasem gustul hainelor de acest gen. Din voucherul pe care mi l-a oferit Lăcrămioara de la Tomky am cumpărat o bluză de corp şi o pereche de pantaloni de corp (şi am plătit o diferenţă de bani) pentru la iarnă când Eliza va merge la ski (sper!) şi la pationar sau pur şi simplu afară la joacă în zăpadă. Îmbrăcămintea din lână oferă un confort termic net superior altor tipuri de îmbrăcăminte, precum şi o lejeritate mai mare în mişcare pe sub costumul de iarnă. (P.S. Caut să cumpăr la mâna a doua un costum de ski dar ceva mai flexibil, şi dintr-o singură bucată, dacă ştiţi ceva, pe undeva, daţi-mi de ştire!)

Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc pentru că Lăcrămioara m-a rugat să scriu despre motivele pentru care fac sau nu cumpărături online, aşa că iată:

Cumpăr online pentru că:

  • mă pot uita în linişte la tot ce vreau şi găsesc mai multe mărci la un loc. Nu sunt genul să frecventeze cu drag magazinele de haine, aşa că prefer să stau jos când fac cumpărături în loc să mă car cu căţel cu purcel prin magazine.
  • preţuri şi reduceri avantajoase – uneori online-ul are preţuri mai mici pentru că nu intră în ele şi chiria spaţiului ocupat de magazin
  • dacă mă abonez la newsletterele unui magazin, pot afla din timp despre reduceri, oferte şi promoţii – ţin minte că odată un magazin cu haine din materiale certificate organic a băgat 50% reducere într-o zi anume şi la 12 noaptea eram pregătită să dau comanda ca să nu pierd ce voiam să cumpăr şi totul fără să mă înghesui nicăieri.
  • am avut o perioadă (sarcină şi primii doi ani din viaţa Elizei) în care am cumpărat exclusiv online – produse pentru bebeluşi, haine, cosmetice, accesorii, totul era comandat online pentru că nu aveam timp şi nici chef să mă car cu copilul la cumpărături (nu aflasem de slinguri şi wrapuri pe atunci şi, cu mici excepţii, foloseam exclusiv căruciorul).
  • La cumpărături de peste anumite sume (de ex la Tomky, peste 150 de lei) se oferă transport gratuit prin curier.
  • Unii furnizori sunt tare drăguţi şi dacă sunt din Bucureşti, aranjez cu ei să-mi ridic eu marfa de pe undeva (sau să trimit pe cineva) şi să nu mai achit taxa de curier.
  • Am descoperit ebay.uk 😀 şi, uneori, şi bazarurile de pe picasa ale mămicilor. Nu mi-e ruşine să recunosc că mai cumpăr anumite haine şi jucării pentru Eliza la mâna a doua şi mi se pare o chestie normală să fac asta. Mi se pare nemaipomenit faptul că ne putem susţine între noi şi mai putem opri, pe alocuri, impulsul de cumpărat în neştire chestii noi. Şi cu ocazia asta le mulţumesc mult şi celor care cumpără de la mine.

Nu cumpăr online pentru că:

  • uneori preţurile de transport sunt nejustificat de mari. E un magazin de “gadgeturi” pentru gătit care are o taxa de transport cum n-am văzut în viaţa mea. Nici nu ştiu ce firmă de curierat percepe asemenea taxe. Am renunţat de multe ori să comand anumite produse pentru că trebuia să plătesc pe puţin 25 de lei la transport.
  • Eliza este mai înaltă decât ar trebui la vârsta ei şi nu se potrivesc mărimile. Ar fi ideal ca fiecare site să aib un ghid al mărimilor (cu dimensiuni) dar îmi dau seama că e dificil când ai mai mulţi producători. În plus, anumite haine nu i le pot cumpăra decât cu ea prezentă (de ex pantalonii) şi nici încălţăminte nu cumpăr online şi nu-mi amintesc dacă am cumpărat vreodată (în afară de papucei tikki pe care, de altfel, îi distribuie şi Tomky)

Două observaţii despre magazinul online Tomky:

  • se poate face comandă fără să-ţi faci cont. Pentru mine e un mare plus, urăsc să-mi fac zece mii de conturi pe zece mii de site-uri, conturi cărora le uit parola în secunda doi după ce le-am creat şi am comandat. În plus, nu-mi place ideea să fie stocate datele mele peste tot.
  • ar merge şi un filtru după mărci/producători în bara din stânga pentru a căuta mai uşor anumite produse.

Aş fi curioasă să ştiu şi părerea voastră cu privire la cumpărăturile online şi dacă aveţi timp şi chef să vă plimbaţi virtual prin magazinul Tomky, mi-ar plăcea să ştiu ce aţi cumpăra.

2 Replies to “Campania Tomky şi cumpărăturile online”

  1. Eu cumpăr online în primul rând din lipsă de timp. Dar îmi și face plăcere să cutreier prin magazinele online. Fac online window shopping 🙂
    Imi plac produsele din lana de la Tomky si recunosc nu stiam de magazin

  2. Am intrat pe site si am vazut hainute doar pentru varste mici, până la 6 ani.Deci pe noi nu ne ajută.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.