Tablouri decorative cu lână şi şabloane

Sunt în plin proces de a mai folosi din materialele pentru activităţi care s-au tot adunat, mai ales cele reciclate, aşa că tot gândindu-mă ce să fac cu două pânze pe cadru uzate (una rămasă de la tabloul cu struguri şi una de la tabloul cu brad din capace) mi-am amintit de o idee din cartea Decoraţiuni interioare de la editura Casa, în care erau prezentate nişte tablouri similare dar cu animale. Acolo se punea şablonul de lemn peste tabloul înfăşurat în lână şi se vopsea tot tabloul, apoi se desprindea şablonul. Eu am făcut invers, în sensul că am aplicat un şablon la care am pictat în interior.

Aşa arăta pânza uzată înainte:

DSCN6863 (Large)

După ce am înfăşurat-o cu lână albă:

DSCN6867 (Large)

Şablonul pe care l-am aplicat:

DSCN6869 (Large)

Am folosit un şablon din cartea Fun with Ballet Stencils:

DSCN6876 (Large)

Şi rezultatul:

DSCN6873 (Large)

Pe deasupra i-am aplicat şi o fustiţă din tul (reciclată de la o păpuşă) dar încă nu sunt decisă dacă s-o las aşa sau nu:

DSCN6878 (Large)

Tabloul acesta va fi un cadou de început de an pentru Clubul de balet Attitude la care merge Eliza şi dacă tot am făcut pentru ei un cadou, am făcut unul şi pentru grădiniţă, de data asta cu lână galbenă şi şablonul cu măr.

DSCN6871 (Large)

Culorile mărului sunt mult mai intense decât se vede în poză şi arată splendid, Eliza chiar mi-a spus că îi place mai mult mărul decât balerina. Tablourile se fac foarte repede, eu le-am executat cât m-am uitat la un episod din Midsommer Murders 🙂

În cartea cu Decoraţiuni interioare găsiţi o mulţime de idei frumoase care pot fi adaptate, mai ales dacă vă plac decorurile cu influenţă africană sau asiatică.

big_142402

Save

6 thoughts on “Tablouri decorative cu lână şi şabloane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *