Produs de evitat – cârnaţi semiafumaţi Vitality

Dacă vreodată vi se face poftă de carnaţi cu piure şi salată de roşii şi castraveţi ca la mama acasă şi dacă e închis la Baciu sau n-aveţi drum pe acolo, mai bine cumpăraţi orice marcă groaznică vă trece prin cap decât să daţi banii pe cârnaţii semiafumaţi Vitality de la Cristim. Or fi ei fără E-uri şi fără conservanţi dar, stupoare, sunt şi fără carne. Pieliţa aia (care sper că e comestibilă pentru că e singurul lucru pe care l-am mâncat de la ei) e plină de slănină şi cartilagii ne-tocate iar carnea e, probabil, pusă pe post de condiment, deşi pun pariu că şi piperul era în cantitate mai mare. Sunt groaznici si vă sfătuiesc să îi evitaţi cât puteţi de mult, mai ales că nici preţul nu e chiar mic!

Ăsta e produsul fără E-uri şi fără carne:

vitality_carnati_semiafumati_56090100

Sub marca Vitality, Cristim a mai scos câteva tipuri de mezeluri care sunt ok ca gust doar ca groaznice la mâncat, feliile de muşchi se desprind fâşii şi bucăţele din ambalaj, atât de subţiri sunt, deci imposibil de făcut sandvişuri cu ele, poate doar salate.

4 Comment

  1. Noi nu cumpărăm absolut deloc mezeluri! Și apropo dacă mușchiul se rupe fâșii, nu mai cumpăra marca aceea. Înseamnă că au presat diferite resturi pe care le presează și le vând drept mușchi 🙂

    1. Eu nu cred asta, cred ca, din contra, e vorba de muschiul respectiv asa cum era si feliat. Cand se lipesc mai multe resturi cu proteina nu le mai dezlipesti decat cu dintii. Taie subtire un muschi facut la cuptor sa vezi ca la fel se face.

      1. 🙂 Când cumpărăm de exemplu baicon fâșii se cunoaște cel mai bine cum sunt lipiți, sunt gelatinați. Deși par reali, dacă sunt prelucrați de exemplu (puși în frigărui) se vede mai clar asta. De exemplu soțul meu lucrează la un laborator de carne. De acolo a învățat o mulțime de trucuri ale comercianților., De exemplu carnea de pui care miroase a clor este de evitat pentru că producătorii o înmoaie înainte de vânzare într-o apă cu o soluție specială pentru a-i lungii termenul de valabilitate de la 5-8 zile la o lună două! Să eviți firmele care vezi că au carne care trage a clor. Sau dacă pielea de pe pui este galbenă nu înseamnă că este bio, ci este posibil ca, pentru a înșela consumatorii, crescătorii au hrănit găinile înainte de tăiere două săptămâni cu grăunțe. Un pui bio sută la sută are osul moale de la furca pieptului, tare, adică osificat și nu moale. Sunt o mulțime de lucruri în laboratoare pe care este bine să le știm! 🙂

  2. renata says: Reply

    n-am incercat carnatii (iar acum chiar n-am s-o fac), dar mi-au placut salamul, muschiuletul (chiar de-l desprindeam meticulos cu cutitul) si mai ales bacon-ul marca asta. oricum, stie toata lumea cum e, nimic din ce nu-i crescut de tine nu e sigur. dar nici sa traiesti intr-un balon nu poti:) eviti pe cat posibil ce e unsafe.

Leave a Reply