Tablou decorativ din capace de cutii de pantofi

Tot din categoria să reciclăm, să consumăm ce s-a adunat e şi acest tablou decorativ din capace de cutii de pantofi. Nu e greu de făcut, însă e migălos, eu am muncit vreo două zile la el. Iniţial trebuia să conţină cinci capace dar nu am ştiut ce să mai pun în al cincilea şi m-am oprit la patru.

Mai întâi am ales capacele (de la cutii de încălţăminte pentru copii) şi le-am îmbrăcat în hârtie de ambalaj, apoi am lipit în interior carton sau hârtie în altă culoare. Am selectat diverse mărunţişuri adunate prin coşuleţe şi le-am aranjat astfel încât să fac câte o temă în fiecare cadru. Primul are trei cârlige din lemn unde pot prinde diverse fotografii, al doilea are un peisaj de toamna cu frunze luate de vânt şi un coş cu mere (copacul, frunzele şi merele sunt decupate cu perforatoare speciale iar coşul e din beţişoare de cafea tăiate la dimensiunea potrivită), al treilea are un peisaj maritim cu balenă, stea de mare, morsă şi o barcă cu velă origami (m-am inspirat din cartea Vaporaşe din hârtie de la editura Casa, am testat mai multe modele, şi barca simplă, şi vaporaşul, dar până la urmă am ales barca cu velă) iar pentru al patrulea am folosit o marionetă din hârtie gumată, o broască din Fimo, floricele auto-adezive din hârtie gumată şi litere din lemn.

După ce am decorat fiecare capac, le-am lipit între ele cu prenadez (aveţi grijă să fixaţi cu cleşti din lemn), apoi am adăugat o agăţătoare din panglică. Tabloul va decora camera Elizei după ce voi termina cu renovarea.

Sursa aici.

Cartea Vaporaşe din hârtie e foarte frumoasă, are tot felul de modele de bărci (inclusiv hidrobicicletă!), precum şi o poveste care poate fi spusă folosind una din bărcuţele lor. Din păcate, pe site-ul editurii nu se mai găseşte şi am înţeles că nu va mai fi re-editată, dar încă mai e pe stoc în diverse librării online şi magazine cu articole de hobby din ţară.

2 Replies to “Tablou decorativ din capace de cutii de pantofi”

  1. Am văzut și eu ideea pe Facebook! Foarte frumoase ți-au ieșit!

  2. foarte faine au iesit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.