Lipscani. Bucureşti

Azi m-am plimbat prin centrul vechi al Bucureştiului. M-am dus cu un scop anume (să particip la o lansare de program despre care veţi afla mai multe în curând) şi am sfârşit prin a mă distra cu Miha la Park(ing) Day – au o mulţime de activităţi fantastice pentru copii, şi mici şi mari, o zonă verde cu multe flori, cu mese, cu leagăne şi tot felul de chestii simpatice de făcut (inclusiv să joci badminton pe iarbă) – totul pe Lipscani, în zona BNR unde, pe jos, în locul carosabilului, veţi găsi iarbă verde naturală, copăcei şi flori 🙂

Tot pe Lipscani, la capătul dinspre Lupoaică am descoperit o librărie fantastică pe care sigur mulţi dintre voi o cunoaşteţi deja – Antic Ex Libris. Când intri acolo parcă e ţara minunilor, nu mai vrei să ieşi. Atât eu, cât şi Miha am ieşit cu braţele încărcate de cărţi. Sunt cărţi în limba engleză (noi am vizitat doar secţiunea de cărţi pentru copii), cele mai multe cartonate integral şi cu preţuri de la 3.99 şi maxim am văzut 29 de lei. Sunt uimitoare, mie mi-a rămas sufletul la o carte cu imagini mişcătoare de Crăciun şi la salariul următor mă duc s-o iau pentru că aşa frumuseţe nu mai găsesc în altă parte. În afară de cărţi, mai au o mulţime de materiale didactice, rechizite frumoase şi postere pentru clase.

Dar să vă arăt cu ce am plecat eu de acolo:

My amazing body – o carte integral cartonată, cu ferestre din acetofan gros care redau sistemul osos, sistemul nervos, sistemul respirator, sistemul digestiv, plus explicaţii pe înţelesul copiilor. Dimensiune 30×18 cm. Preţ 8 lei.,

DSCN7131 (Large)

DSCN7132 (Large)

Ariel’s shapes – e o carte pentru copii mai mici, dar am luat-o pentru că Elizei îi place Ariel. E cartonată integral, relativ mică  (15×15 cm) şi o are în mijloc pe Ariel care trebuie apăsată să scoată un sunet chiţăitor de fiecare dată când copilul dă un răspuns corect la întrebările din carte. Mai era una similară cu Winnie de Pluş. Preţ 5.99 lei.

DSCN7135 (Large)

DSCN7136 (Large)

Cross Stitch Fun – un joc cu un suport din plastic pentru cusut, ac de cusut din plastic şi câteva fire colorate. Pentru exersarea cusutului în siguranţă. Pe joc scrie pentru 6+ dar eu i-l dau deja Elizei. A costat 4,99 lei.

DSCN7138 (Large)

Cea mai valoroasă achiziţie a mea este, însă, acest set magnetic My Calendar. Conţine planşe magnetice din care se desprind piese individuale cu lunile anului, anotimpurile, simboluri pentru vremea de-afară, zilele săptămânii, cifre care reprezintă numărul de zile dintr-o lună şi cifre care reprezintă data. Preţ 9.99 lei.

DSCN7141 (Large)

În afară de astea am mai luat şi două postere, unul pentru camera Elizei (harta) şi unul pentru grădiniţă (numerele până la 20), la preţul de 7,99 lei fiecare. Au o calitate excelentă şi măsoară 70 cm lungime şi 50 cm lăţime. Harta e foarte frumoasă, are pe ea diverse simboluri ale zonelor geografie şi ale ţărilor şi sunt multe chestii mărunte de descoperit pe ea.

DSCN7143 (Large)

Miha a plecat cu două cărţi touch and feel (atinge şi pipăie), una cu balerine, alta cu prinţese (la 10 lei fiecare), o carte superbă integral cartonată cu jocuri cu prinţese şi file pe care se scrie cu creta (set de cretă inclus, 10 lei) şi încă o carte cu CD sing-along cu Mickey şi Manny Iscusitul (tot 10 lei). Dacă mergeţi în librărie şi cumpăraţi cărţi, uitaţi-vă cu atenţie la preţul de pe spate pentru că la raft mai sunt şi preţuri puse aiurea şi eu am luat din greşeală două cărţi prea scumpe şi nu mi-am dat seama decât acasă, aşa că voi merge să le returnez (am plătit la un loc cu Miha şi nu mi-am dat seama că erau bani în plus).

În afară de librărie, pe Lipscani mai sunt magazine cu articole pentru pictură şi hobby, un magazin mare cu ţesături şi mercerie (Sharbek) şi multe magazinaşe mici cu haine frumoase, unele artizanale, la preţuri decente. Dacă aveţi chef de o ieşire mâine, nu ocoliţi Centrul Vechi şi mergeţi, mai ales la Park(ing) Days cu copiii!

10 Comment

 1. simona says: Reply

  Multumim ptr pont.
  Sa le cititi cu placere .

 2. Laura, off topic…nu inteleg de ce daca dau click pe “Cojocarii” imi apare site ul facebook al A. Marin si discutiile legate de St. Banica.

  1. Habar nu am de ce, modific acum, multumesc ca mi-ai atras atentia.

 3. Ce frumos!!! Te invidiez, mi-as dori sa avem si noi astfel de magazine.

 4. Ligia says: Reply

  Musai trebuie sa dau o fuga, pentru setul magnetic. Lantul asta de magazine e o bijuterie! Bani sa fie 🙂

 5. Irina says: Reply

  musai sa merg si eu, nu stiam de libraria asta. Ce chestii faine ati luat.Sunt calendare din astea si in lb. romana, am pus si eu ochii pe unul pt clasa mea, dar pretul e un pic cam piperat, trebuie sa mai astept.

 6. Ce coincidenta! Si eu vreau sa scriu pe blog despre acest magazin pe tocmai l-am vizitat pentru prima oara. Si cartile dar si preturile lor sunt absolut senzationale.
  Cartea My Amazing Body mi-a atras si mie atentia, doar ca pentru noi e prea devreme pentru asemenea carti. Noi am luat alte bunatati, dintre cele pentru copilasi sub 3 ani.
  Irina

 7. […] cumpărăturile făcute la Antic Ex Libris.  Pe blogurile Jurnal de Muțunau și Idei pentru mămici și copii găsiți articole pe aceeași […]

 8. […] tinut tare pana cand am citit postarea Laurei despre minunatiile pe care le-a cumparat de la libraria Antic Ex Libris, asa ca azi, in ultima […]

 9. Deea says: Reply

  Din pacate au marit preturile si apoi le-au dublat!
  Daca pana acum erau carti frumoase la 10 lei, acum le-au facut 30 iar ceea ce era la 30 este acum 60 de lei.
  Nu mai este deloc un chilipir, fiind surprinsa sa vad carti pe care le-am cumparat cu 10 lei la 30 (in interval de cateva luni)
  S-au marit si s-au prostit!

Leave a Reply