Cum să scapi de noul yahoo

Dacă aveţi cont de mail pe yahoo şi aţi remarcat noile schimbări, inclusiv gruparea mailurilor după destinatar şi ameţeala totală de rigoare, aflaţi că puteţi reveni la o versiune similară cu ceva veche, în care fiecare email e individual şi vă puteţi vizualiza folderele pe pagina principală, iar butoanele de “send”, “reply” şi “delete” sunt la locul lor. Iată cum:

În dreapta sus aveţi o iconiţă cu o rotiţă care vă arată un set de opţiuni când mutaţi cursorul pe ea. Daţi click pe Settings.

yahoo1

Vi se va deschide o fereastră pop-up. Daţi click pe Viewing email apoi selectaţi opţiunea Basic. Salvaţi şi gata, aveţi din nou un aspect mai ordonat al mailului. Nu este identic cu cel vechi, dar se apropie foarte mult.

yahoo2

Din păcate, revenirea la opţiunea basic vă bagă o reclamă în partea de sus a mailurilor care arată ca şi cum ar fi un email nou. Să aveţi grijă să nu daţi click pe ea din greşeală.

yahoo3

Părerea mea e că, în ciuda reclamei, merită revenirea la aspectul vechi al contului pentru că puteţi ţine mai uşor socoteala mailurilor. Eu, din cauza grupării, era să ratez nişte mailuri importante, iar cineva pe facebook spunea că a primit mailuri de la persoane diferite cu acelaşi subiect (subject line) şi yahoo i le-a grupat împreună, astfel că a trimis din greşeală un email altui destinatar. Tot de la persoana respectivă am aflat şi cum se revine la aspectul vechi, aşa că îi mulţumesc foarte mult!

Later edit: Mi-a spus cineva pe facebook ca poţi rămâne la noul yahoo dar poţi scoate doar gruparea conversaţiilor. Tot la Settings – Viewing email, se debifează gruparea conversaţiilor (prima opţiune Enable conversations). Eu la cel nou nu mă întorc, dar dacă încercaţi şi merge, să-mi daţi de ştire.

Încă un edit: varianta basic nu are butoanele de font, add link etc în compunerea mailului. Poate e bine să rămâneţi la varianta nouă şi doar să scoateţi gruparea conversaţiilor. Depinde acum şi de cât de mult folosiţi emailul.

21 Comment

 1. Minnie says: Reply

  Multumesc de pont dar la mine nu functioneaza. Se schimba dar data urmatoare cand intru in mail revine la setarea noua.

  1. La mine, nu, si chiar am testat cu ambele conturi de mail (am doua conturi pe yahoo). Mai incearca o data.

   1. Am uitat sa spun ca functioneaza pe Mozilla, nu stiu pe alte browsere.

 2. Uuuh,mersi! ca tare ma mai enerva noul look,chiar azi dimineata ma gandeam ce sa-i fac 😀

 3. Luminita says: Reply

  super, multumesc, Laura! 🙂

 4. Jovi says: Reply

  Merci, Laura, am revenit si eu, si pt mine era o oroare 🙂

 5. Roxana says: Reply

  Nici mie nu-mi place varianta noua, chiar am umblat putin prin setari dar nu am reusit sa modific, incerc varianta ta. Multumesc!

 6. violeta.argatu says: Reply

  merge si pe google chrome 😉

 7. Simona says: Reply

  Multumesc! Exact la problema aceasta ma gandeam acum cateva minute! Am rezolvat acum rapid datorita post-ului tau! 🙂

 8. Saru’mana! Sa traiesti 100 de ani, fara reparatii! 🙂
  Ma enerva rau, dar nu atat de rau cat sa dau lenea laoparte sa ma apuc de sapat intr-u rezolvare 🙂
  Concluzia este ca daca astepti destul … pica para malaiata … :))

 9. gilda says: Reply

  Merge si pe chrome!!! Multumesc!!!

 10. anca says: Reply

  Muuuultumesc. Eram inebunita:)

 11. Ionela says: Reply

  Multumesc mult si eu! Numai ca nu-mi mai apar adresele memorate, oare de ce?

 12. Roxana Anastase says: Reply

  Multumim mult de tot! cred ca majoritatea mamicilor care au primit de la tina informatiile legate de yahoo ti-au multumit! am ramas la noua variant, dar am dat “enabe conversations” si gata….sunt fiecare la locul lui (mailurile cu acelasi subiect!!!).
  poooopam duuuuulce!

 13. Dana Martin says: Reply

  Pe noul yahoo, cautati in Settings si debifati “Enable conversations”. in acest fel nu se mai grupeaza mail-urile, indiferent de sender sau topic.
  acasa am opera si am noul yahoo, la servici am internet explorer si mi-a pastrat vechea varianta – nici nu ma intreaba daca vreau sa upgradez

  1. Dana, da, am ajuns si eu la concluzia ca e mai bine cu debifarea “enable conversations”, apucasem sa actualizez si articolul si sper sa ajute pe toata lumea 🙂

 14. Eu urasc reclama aia care apare la inceput de mail de parca ai avea un mail necitit. De aia putem scapa in vreun fel? 🙁

  1. Nu, revino la yahoo cel nou si scoate doar gruparea conversatiilor, e mai bine asa, chiar daca butoanele sunt puse aiurea. Yahoo basic n-are butoanele pentru formatarea mailului.

 15. Multumesc foarte,foarte mult! Am ratat si eu un mail foarte important, insa sper sa nu se mai repete!

 16. Hana says: Reply

  Nici nu stii cat iti multumesc! M-a ametit asta cu gruparea facuta complet aiurea.

 17. Adela says: Reply

  Multumesc nespus!Am pastrat noul look si am resetat gruparile!Merge si pare ok.Spor in toate!

Leave a Reply