Conferinţa Fii bine cu tine

Conferinţa “Fii bine cu tine” este una pe teme pe care mi le doream abordate de mai demult de clinicienii români. Citim multe pe site-uri străine, în cărţi străine, dar la noi se bate monedă mai puţin pe tema asta, cea a traumei care rămâne şi îţi modelează tot parcursul vieţii şi, pe care, fără să vrei, o transmiţi mai departe. Mă bucur că am aflat de eveniment şi mă bucur că am fost invitată. De asemenea, e o conferinţă organizată, printre altele, de o persoană dragă mie, un om de care m-am ataşat mult într-un timp foarte scurt. În afară de preţul mic (120 de lei pentru o zi de prelegeri), subiectele puse pe tapet vă vor atrage cu siguranţă:

Extras din comunicat:

La conferința Fii Bine cu Tine publicul va întâlni cu 9 psihologi experimentați care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive și 6 ateliere de lucru.  Conferința va fi deschisă de Bogdan Cezar Ion cu prelegerea Podul de piatră s-a dărâmat și va continua cu o serie de 6 ateliere desfășurate în paralel, două câte două.

În prima sesiune de ateliere, participanții vor putea afla alături de Ovidiu Roșca despre Cum ne putem proteja copiii de traume pe internet, sau despre cum funcționează dinamica unei familii, alături de vicepreședinta ISTT, Carmen Ragea (Dominoul sufletesc al familiei). Apoi, Cătălin Nedelcea și Iulia Ciorbea vor investiga împreună cu participanții Cât de greu atârnă bagajul trecutului personal în relația de cuplu?, iar împreună cu Irina Țepuru părinții vor învăța să comunice cu copiii foarte mici (La o șuetă cu bebelușul tău). În cea de-a treia serie de ateliere, Anca Hașegan va explora moduri în care relația cu mâncarea este influențată de trauma personală, abordând tema Terorismul alimentar în familie, iar Iulia Lăzărean va prezenta exemple despre cum poate psihoterapia să ajute copiii cu dificultăți de învățare și cât de important este ca familia să facă echipă bună cu terapeutul.

În încheiere, Diana Vasile, președinta ISTT,  va prezenta Aventura lui Împreuna cu Separat, sau despre cum putem să împăcăm două nevoi aparent contradictorii.

Conferința Fii Bine cu Tine are loc sâmbătă, 2 noiembrie, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri nr 90). Înscrierile se pot face online, la numărul de telefon 0735 226 936 sau la conferinta@psihotrauma.ro. Tariful este de 120 de lei.

2 Replies to “Conferinţa Fii bine cu tine”

  1. Ce interesant! Cred ca cel despre dominoul sufletesc este interesant tare. Probabil si celelalte.

  2. […] în colaborare cu Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei  (care a organizat conferinţa Fii bine cu tine anul trecut în octombrie) şi cu Librăria Cărtureşti Verona, revine cu o nouă serie de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.