În Grădina Botanică, într-o duminică…

DSCN7709 (Large)

Noi n-am fost duminică, ci sâmbătă, dar parcă sună mai frumos 🙂 Ştiu că e un vers dintr-un cântec dar nu-mi amintesc acum care anume. Am fost cu Eliza la cules de frunze şi diverse roade ale naturii, voiam să facem câte ceva din noua carte de la editura Casa. Din păcate, nu prea am găsit ce aveam nevoie, pentru anumite fructe şi seminţe a cam trecut vremea.

DSCN7644 (Medium)

Am cules, însă, o mulţime de alte minunăţii pe care le-am triat duminică în trei coşuleţe pentru a le duce la grădiniţă, am făcut un tablou din frunze, am desenat frunze şi rămurele şi ne-am bucurat de diversitatea şi coloritul toamnei.

DSCN7693 (Large)

DSCN7709 (Large)

colaj castane

colaj fructe

colaj frunze desen

În Grădina Botanică s-a amenajat (nu ştiu de când) o Grădină a copiilor, în formă de floare. În zona respectivă, poţi identifica părţile componente ale florii (rădăcină, frunză, tulpină, petale etc) şi poţi preda celor mici o lecţie de botanică în natură, ajutându-te şi de planşele expuse pe nişte stâlpi care seamănă cu creioanele.

colaj lectii botanica

Aşa arăta frunza florii:

DSCN7682 (Large)

Mai exista un panou făcut din flori reciclate prin care se filtra superb lumina, băncuţe din buşteni şi un panou pictat cu flori unde puteai să bagi capul şi să te pozezi.

DSCN7674 (Large)

Am văzut chiar şi o veveriţă care a stat tacticoasă să-şi ronţăie nuca, un labirint din gard viu, multe raţe pe lac şi un morman de frunze.

DSCN7656 (Large)

M-am trezit prea târziu că aş fi putut face poze de genul celor de mai jos ca să identific acasă toate fructele, seminţele şi frunzele culese, aşa că am doar două:

colaj planse botanica

Şi tabloul nostru din frunze:

DSCN7730 (Large)

A fost o zi foarte frumoasă, recomand Grădina Botanică în orice anotimp (din orice oraş, dacă aveţi), nu numai pentru lecţii de botanică (doar nu trebuie să transformăm fiecare plimbare într-o lecţie), cât pentru plăcerea de a ieşi în natură şi de a respira puţin aer curat.

Save

4 Comment

  1. luckyrock says: Reply

    s-o vezi pe aia din Cluj.:)
    acum, toamna.

    nu stiam ca au construit o gradina pentru copii, o sa merg si eu sa o vizitez.:)

  2. Ba, cea din Cluj nu e suficient de spectaculoasă şi de mare faţă de cea din Iaşi, care ocupă o suprafată apreciabilă. Ce mi-a plăcut la Gradina din Cluj a fost faptul că am cumpărat mimose (cam scumpe-10 lei/buc, parcă) dar care nu au rezistat, în timp.

  3. Grădina Copiilor a fost amenajată de Asociația Team Work în 2012, iar în 2011 același ONG a amenajat Grădina Bunicii. Team Work desfășoară diverse proiecte în Grădina Botanică, inclusiv Curățenii de Primăvară și de Toamnă și o Vânătoare de Comori de 1 iunie 🙂 Puteți fi la curent cu activitățile pe blog: http://blogteamwork.blogspot.ro/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TeamWorkNGO

  4. […] cu ceva plat) sau o puteţi lipi pe o felicitare. Pentru că am strâns multe roade ale toamnei în coşuleţele noastre, am mai realizat şi alte decoraţiuni/figurine cu ele şi sper să reuşesc să vi le prezint în […]

Leave a Reply