Lansare la Gaudeamus – Isprăvile lui Guguţă

Am văzut acest afiş la metrou şi nu mi-a venit să cred, o să fie o lansare a Isprăvilor lui Guguţă la Gaudeamus, sâmbătă pe 23 noiembrie. Şi nu mi-a venit să cred nici că n-am văzut nicăieri în online anunţat 🙁 dar uite că am avut norocul să-mi iasă afişul în cale. Mi-aş dori mult de tot să ajung să-l cunosc pe Spiridon Vangheli, dar nu cred că merg la târg sâmbătă, aşa că sper să găsesc cartea duminică, atunci când voi fi acolo pentru un atelier cu editura Casa, pentru că mi s-a lipit de suflet de când am citit prima oară despre ea la Camelia pe blog.

IMG_0469Şi ca să vă faceţi o idee despre fenomenul Guguţă, vă pot spune că în 1973, „Căciula lui Guguță”, în limba rusă, a fost tipărită într-un tiraj de un milion opt sute de mii de exemplare, iar cartea „Isprăvile lui Guguță” a cunoscut de-a lungul timpului peste șaptezeci de ediții şi a fost tradusă în nenumărate limbi. Isprăvile lui Guguţă este, cel mai probabil, singura carte pe care o voi cumpăra de la Gaudeamus şi abia aştept s-o am în mâini şi să-i citesc Elizei din ea.

13 Comment

 1. Daniela says: Reply

  Daa, este absolut minunata cartea. O bogatie si o frumusete a limbajului extraordinara. Noi o tot citim si recitim si nu ne mai saturam de ea.

 2. Andreea 28 says: Reply

  Parca as vrea s-o avem si noi…sa vad cum reusesc s-o gasesc….

 3. Maria says: Reply

  Am citit prima dată cartea prin ’92-’93, când mi-au dăruit-o rudele din Basarabia. E o carte foarte frumoasă și educativă. Sper să o încânte pe Eliza!

 4. Ispravile lui Guguta a fost una din cartile mele preferate, ma bucur sa citesc ca este reeditata. O voi lua si eu pt Cezara cu siguranta.

 5. Otilia says: Reply

  Wow! Mi-ar placea si mie sa merg dar suntem tocmai la Medgidia

 6. Ah,eram innebunita dupa Guguta,numai maica-mea stie ce-i mai povesteam de el si de caciula lui :)) Chiar si mare mai vorbeam de el,ce bine ca s-a reeditat,ca daca n-o mai gasesc sau nu-mi amintesc s-o caut pe cea veche pe acasa,o iau pe asta.

 7. larisa says: Reply

  ma bucur sa aflu asta, am mai multe carti de ale domnului Vangheli aduse de o prietena de la Chisinau si ma duc cu ele pentru autograf, ah ce placere!!

 8. melly says: Reply

  Sapt asta trebuie sa o primis si suntem atat de nerabdatoare, am comandat-o de la alta editura … dar eu il vreau si pe ciubotel 🙁

  Apropo, cat costa cartea in targ?

  1. Nu stiu, Melly, probabil vreo 32 de lei cat e si pe site-ul Doxologia.

 9. Guguţă îmi aminteşte de copilărie.

 10. Andreea 28 says: Reply

  Am reusit s-o cumpar…de la libris.ro – au transport gratuit…ma pun pe citit.

 11. […] că  m-ar fi costat drumul, mai mult decât cărţile achiziţionate. Aflasem despre carte, de la Laura Frunză şi tot de la ea, despre Căciula lui Guguţă, care în 1973, a fost tipărită într-un tiraj de […]

 12. […] că  m-ar fi costat drumul, mai mult decât cărţile achiziţionate. Aflasem despre carte, de la Laura Frunză şi tot de la ea, despre Căciula lui Guguţă, care în 1973, a fost tipărită într-un tiraj de […]

Leave a Reply