Pas cu pas: libelulă din seminţe de arţar

rezultat (Large)

De când am văzut această libelulă din seminţe de arţar pe pinterest (sursa aici), n-am mai avut linişte, am vrut musai s-o fac şi eu. În urma unei plimbări prin parc am cules rămurelele necesare, iar Eliza a cules seminţele de arţar din curtea grădiniţei. Se fac foarte simplu şi sunt superbe. Nu ştiu ce aţi putea face cu ele, dar tot nu m-am putut abţine să nu vi le arăt.

rezultat (Large)

Materiale: seminţe de arţar, crenguţe foarte subţiri (vedeţi modelul, să aibă două ramificaţii în vârf pentru antene), o foarfecă de grădinărit pentru tăiat crenguţele, pistol de lipit (cred că ar merge şi cu plastilină dacă lucraţi cu copii mai mici sau chiar un adeziv mai puternic), sclipici, acuarele pentru pictat.

pas 1 (Large)

1. Puneţi seminţele de arţar două câte două, pentru a forma aripile.

pas 2 (Large)

2. Trasaţi o linie de silicon fierbinte pe crenguţă şi apăsaţi-o repede peste aripi. Pentru siguranţă, eu am mai tras o dâră de lipici şi pe deasupra. Lăsaţi să se răcească şi pregătiţi acuarelele şi sclipiciul.

pas 3 (Large)

3. Pictaţi aripile libelulelor după cum doriţi. Eu am folosit nuanţe de albastru. Presăraţi sclipici. Şi gata 🙂

pas 4 (Large)

Save

9 Comment

 1. melly says: Reply

  O idee superba! Imi plac enorm de mult libelulele voastre. Incep sa poftesc din ce in ce mai mult dupa un pistol de lipit 😀

 2. ce frumoase sunt! felicitari!

 3. violeta.argatu says: Reply

  de data asta m-ai facut!!! fara drept de replica :P.Felicitari!!!!

  1. In materie de decoratiuni ieftine? 🙂 Nu e ideea mea, oricum, dar imi plac mult de tot ce-a iesit, ma asteptam sa nu iasa la fel de delicata si frumoasa ca cea din materialul original dar a iesit.

 4. Superbe! Multumim de idee! Chiar culesesem cateva seminte ca sa facem “elicoptere” adica le aruncam pur si simplu de la inaltime si le privim, dar asta e cu totul altceva 🙂

 5. Nati says: Reply

  Foarte frumoase ti-au iesit!

 6. luckyrock says: Reply

  ai dreptate: n-ai ce face cu ele.:))
  dar sunt foarte frumoase. si delicate.:)
  imi plac mult, sa stii.

  1. Ce frumoase sunt! Multumesc ca mi-ai dat link sa le vad 🙂

Leave a Reply