Coroniţă de Advent din materiale reciclate

calendar de Advent (Large)

Ei, dragii Moşului, a început să ningă şi odată cu ninsoarea încep şi articolele cu decoraţiuni şi idei de Crăciun pe blogul meu. Nu ştiu câte voi reuşi să fac, am o mulţime de planuri şi timp foarte puţin, însă am deja trei articole pregătite, dintre care primul e acesta, cu ideea noastră de coroniţă de Advent.

calendar de Advent (Large)

Materiale pentru coroniţă: o farfurie aurie de la tort (puteţi folosi orice farfurie de carton, cred, noi am folosit una reciclată de la un tort din Cora), patru tuburi de hârtie igienică, aracet, bucăţele de ziar, vopsea spray aurie, panglici, crenguţe de brad, fulgi, alte decoraţiuni.

În loc de lumânări adevărate eu am folosit nişte candele cu LED pentru a evita accidentele nedorite (mai ales că lucram cu hârtie). Eliza a fost peste măsură de încântată de aceste candele şi a adoptat două (pe cele care luminau cel mai tare, evident 😀 )

Pasul 1: în mijlocul farfuriei se decupează un disc pentru a da impresia unei coroniţe. Acest pas nu este obligatoriu, puteţi păstra mijlocul şi puneţi acolo o decoraţiune, un brăduleţ mic, un Moş Crăciun, orice vreţi voi.

Pasul 2: Fixaţi tuburile de hârtie igienică pe farfurie folosind tehnica papier mache (cum face Alex, ar spune Eliza, de la Atacul Artei). Puneţi bucăţelele de ziar la îmbinarea farfuriei cu tubul de carton şi daţi din abundenţă cu aracet în care aţi pus şi puţină apă pentru a-l fluidiza.

Folosiţi ziar adevărat, cu hârtie subţire, poroasă, şi nu bucăţele de pliante ca noi care nu s-au lipit corespunzător şi nu au avut un aspect final prea uniform. Copiii vor fi încântaţi de acest pas, lăsaţi-i să se murdărească bine. Lăsaţi la uscat cel puţin 24 de ore.

Pasul 3: Vopsiţi tot ansamblul cu vopsea spray aurie. Nu lăsaţi copiii să folosească spray-ul, mai bine folosiţi o pensulă şi acrilice dacă vreţi să-i lăsaţi pe ei să facă pasul ăsta.

Pasul 4: Decoraţi cu panglici, crenguţe de brad, fulgi (noi am lipit unul în faţă ca să ascundem sigla de Cora) şi orice altceva mai aveţi la îndemână. Dacă tuburile de carton sunt prea largi pentru candele/lumânări, înfăşuraţi candelele în câteva rânduri bune de scotch dat peste un strat de hârtie.

Idee: Dacă doriţi să nu puneţi nici măcar acele candele, puteţi face flacăra din hârtie creponată sau hârtie de mătase galbenă. Eu ador aceste candele mici pentru că fac o lumină slabă şi sunt sigure pentru copii.

close-up lumanare (Large)

2 Comment

  1. Ce frumos că la voi ninge, numai dragul să începi decorațiuni de iarnă. Mă bucur că ați reușit să finalizați coronița și mă bucur de materialele reciclate cărora le-ați găsit utilizare. Candele din acestea avem și noi, dar primite și copiilor le plac foarte mult. Chiar mă voi duce în Dedeman să mai iau câteva (mulțumesc pentru pont); am în minte un proiect și copiii nu vor să renunțe la ale lor :)). Zi frumoasă să aveți!

  2. Andreea 28 says: Reply

    Ce frumoasa e!!! Simpla si eleganta!!

Leave a Reply