Anul iei în industria de pijamale

Acum două zile am fost în căutarea unui cadou la un magazin de la mine de la piaţă de care îmi reamintise Miha. Eu îl descoperisem acum cinci ani când m-am mutat acolo, după care am uitat total de el, mai ales că e cumva dosit în spatele pieţei şi nu îţi sare în ochi. Era un magazin de desfacere a produselor Sofiaman, pijamale, în special, dar şi alte piese de îmbrăcăminte fabricate în România. Sunt fan de multă vreme al pijamalelor Sofiaman (am şi de vară şi de iarnă în garderobă) dar de ieri îi admir şi mai mult.

Cum aşteptam eu în faţa magazinului la ora 9 fără un minut aşteptând să deschidă, am remarcat în vitrină o bluză albă cu nişte motive populare. Părea să fie o bluză de pijama, dar arăta aşa de bine că m-am gândit că o fi, totuşi, o bluză mai sport. Am intrat înăuntru, m-am învârtit în spaţiul mic şi am mai remarcat o pijama, de data asta cu alt fel de bluză, dar tot cu motive populare. Mi-am exprimat admiraţia faţă de ele şi domnul din magazin mi-a spus: “Păi, nu ştiţi? A fost anul iei şi designerii noştri s-au gândit să scoată un produs cu motive folclorice.” Mi-a spus că pijamalele respective se vânduseră foarte bine şi nu mai aveau prea multe pe stoc.

pijamale

M-am uitat la toate cele trei modele şi, deşi nu de asta mă dusesem acolo, mi-am luat şi eu una (pe cea din stânga pozei). Îmi pare rău că nu sunt prea reuşite pozele de la ei de pe pagina de facebook pentru că, în realitate, modelele se văd mult mai frumos. M-am gândit atunci că e o idee fantastică din partea lor să facă asta, să se alinieze cu cerinţa pieţei şi cu vremurile dar şi că, uite, acum chiar avem ceva frumos de cumpărat pentru cineva din străinătate (rude plecate în afară, prieteni din alte ţări), ceva care e util, plăcut, 100% românesc şi de calitate (am o pijama Sofiaman dinainte de naşterea Elizei şi încă arată foarte bine). Acum că am mai multe pijamale decât prevede legea (dacă e posibil aşa ceva 😀 ), o sa trec pe acolo zilele astea să mai iau una cadou pentru cineva foarte drag plecat de mulţi ani din România care sigur ar aprecia o asemenea ţinută nocturnă 🙂 Mie mi-a plăcut cel mai mult al doilea model, dar e prea la baza gâtului şi eu nu suport aşa ceva. A, şi al treilea model are mâneci foarte frumoase, evazate.

Pentru cei din Bucureşti, magazinul de care vorbesc e în spatele pieţei Berceni (zona Cinema Cultural), dar există magazine Sofiaman în multe complexe comerciale din ţară, trebuie doar să-l găsiţi pe cel din oraşul vostru.

4 Comment

 1. Ioana says: Reply

  Ce idee grozava! Multumim!

  1. Ioana, eu prima data i-am descoperit in Iasi pe cei de la Sofiaman, parca aveau magazin in Moldova. Acum nu stiu pe unde or mai avea magazine 🙂

 2. simona says: Reply

  Sa o porti sanatoasa .
  Imi plac, poate imi voi lua si eu dupa sarbatori acum e prea tarziu.

 3. […] că va rămâne la mine dacă nu voi reuşi s-o returnez. Bănuiesc că prietena o să primească pijamale cu motive folclorice de la Sofiaman, de ele chiar am fost mulţumită, ăla e un caz în care poza e mai urâtă decât […]

Leave a Reply