Conferinţa Parenting prin ochii copilului

postere parentingVă mai amintiţi ce vă spuneam ieri? Despre cum mi-aş dori să ajungă Eliza la adolescenţă? Cred că îngrijorarea mea se datorează faptului că îmi aduc prea bine aminte cum am fost eu ca adolescentă şi câte restricţii am avut şi cum mi-aş fi dorit ca relaţia mea cu părinţii sau relaţionarea mea cu prietenii şi colegii să fie alta. E mare lucru să reuşeşti să te pui în pielea copilului şi eu recunosc că nu pot să fac mereu asta pentru că intervine repede  vocea din capul meu denumită “adult responsabil” care spune că nu e bine ceva sau altceva şi atunci comit greşeli. Pentru că atunci când nu mai asculţi vocea din capul tău denumită “copil”, atunci începi să fii un parinte unilateral – unul care ia toate deciziile singur.

Conferinţa de care vă spuneam în titlu tocmai asta încearcă să facă. Să te impulsioneze să asculţi mai des de vocea aceea din capul tău denumită “copil” şi să înţelegi mai bine ce se întâmplă în mintea şi sufletul copilului tău. Urania Cremene şi Jody Pawel vor încerca să ne dea nişte unelte pe care să le folosim pentru a relaţiona mai bine cu copilul nostru pe două mari teme: Libertate versus responsabilitate (copilul vrea să fie liber, tu vrei să fie responsabil) – temă potrivită tuturor părinţilor, zic eu şi încă una, specială pentru părinţii de fete: “Mami, tati, nu o să fiu o fetiţă toată viaţa. Cum o să fiu eu ca femeie?”. Recunosc că a doua temă mă doare cel mai tare pentru că am fetiţă şi pentru că o să crească şi, cel mai probabil, nu o să ştiu să gestionez asta chiar dacă sunt, la rândul meu, femeie. Ştiu că multă lume se întreabă dacă nu e greşit să creşti fetele diferenţiat (problemă pe care mi-am pus-o şi la Michael Thompson cu băieţii) şi sper să mai aflu mai multe păreri despre acest subiect la conferinţă ca să reuşesc apoi să iau cea mai potrivită decizie pentru noi.

Programul conferinţei este acesta:

9.45 – 13.30 „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să creşti un copil independent şi responsabil

  • Vei înţelege care sunt convingerile tale, ca părinte, care pot bloca atât independentă, cât şi responsabilitatea copilului
  • De ce e copilul meu dependent de mine? De ce e ruşinos? De ce nu-şi asumă responsabilitatea temelor, hainelor, jucăriilor lui?
  • Care este legătura între libertate, responsabilitate şi stima de sine a copilului?

14.30-18.30 „Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie? Despre cum să creşti o fată, care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană.

  • Vei înţelege diferenţa între stima de sine, imaginea de sine şi ego-centrism
  • Ce păstrăm din feminism, ce dăm deoparte
  • Cum comunicăm cu feţele şi ce au ele nevoie să audă
  • Care este rolul mamei şi rolul tatălui în crearea stimei de sine la fete

Conferinţa are loc pe 22 februarie la Crystal Ballroom. Mai multe detalii pe site-ul Conferinţele Urania Cremene şi pe pagina de facebook Parent’s Toolshop România.

6 Replies to “Conferinţa Parenting prin ochii copilului”

  1. Cred ca e periculos sa dai si in extrema cealalta… adica sa asculti prea mult vocea copilului din capul tau. Adica asa cum as face eu de exemplu cand ma gandesc prea mult cum eram eu cand eram copil si sufar daca impun niste restrictii copilului, restrictii pentru care eu as fi suferit in copilarie. Copilului adica …copilului tau sau …unui potential copil :)))

  2. violeta.argatu says: Reply

    interesant! poate ne faci si noua un rezumat 🙂

    1. Violeta, voi face, cu siguranta, poate chiar live blogging dar nu m-am hotarat inca.

  3. […] nominalizări, dar, doamnelor, dacă deja aţi răspuns, mea culpa… Ina, Mara,  Ama,  Joe,  Laura,  Mihaela,  Alina,  Ramona,  Adela, Loredana,  Cristina,  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.