Prăjitură cu lapte condensat şi biscuiţi

Am reţeta asta de la prietena mea, Natalia, şi e una dintre cele mai simple reţete de prăjituri pe care le ştiu. Eu am renunţat la lămâia şi la laptele obişnuit din reţeta iniţială şi am păstrat doar cele trei ingrediente de bază. În plus, folosesc frişca bătută, nu smântâna ca atare. Singurul inconvenient e că trebuie să stea peste noapte la frigider. Prăjitura din poza de mai jos e făcută la ziua mamei mele, anul trecut. Am folosit o tavă de unică folosinţă din aluminiu pentru că eram la ţară şi era mai greu cu spălatul vaselor 🙂

DSCN6070

Aveţi nevoie de: biscuiţi Petit Beurre (nu vă zgârciţi la biscuiţi, folosiţi unii de bună calitate, în niciun caz biscuiţii “populari”), o cutie de lapte condensat, 400 ml de smântână dulce pentru frişcă (practic cantităţi egale de lapte condensat şi frişcă), puţină pudră de cacao sau ciocolată rasă pentru decor. Eu aş mai fi adăugat seminţele unei păstăi de vanilie, îmi place mult gustul pur de vanilie.

Smântâna pentru frişcă se bate bine până stă ţeapănă. Laptele condensat se încorporează în frişcă, uşor, cu o spatulă. Într-o tavă se întinde un strat de biscuiţi, un strat de lapte condensat cu frişcă, iar un strat de biscuiţi, iar un strat de cremă. La final se pudrează cu cacao sau se presară fulgi de ciocolată.

DSCN6086Puteţi să folosiţi biscuiţi rotunzi şi să puneţi într-o tavă de tort dacă vreţi să vă iasă tort şi cred că merge şi cu pişcoturi, dar nu am încercat până acum.

10 thoughts on “Prăjitură cu lapte condensat şi biscuiţi

  1. Mooooooooooooaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmaaaaaaaaaaa,ce pofta mi-ai facut!!!! Multumim pt reteta!!!! Azi nu cred c-o fac, dar pt sambata DA!!!

    • Spor! de stricat, nu cred ca ai cum sa strici :). In ultima vreme prajituritul meu se reduce la “eu va dau ingredientele, voi amestecati”. Intre noi fie vorba, chiar de as vrea sa fac altfel, n-as putea :D. decat daca m-as transforma in vreo pasare de noapte :D. De aceea apreciez ffffffff mult retetele Laurei si ii multumesc mult,mult de tot!!

  2. Waw, de cat timp nu am mai facut prajitura asta…motivul este ca nu mai am rezerve de lapte condensat…..
    De unde ai mai comandat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *