Fingerprint Fabulous – Klutz

I-am cumpărat Elizei această carte de la Cărtureşti înainte de Crăciun. Câştigasem un voucher de 300 de lei pe site la Gia şi nu m-am putut abţine să nu-i cumpăr şi ei ceva. Am păstrat cartea mai mult timp şi i-am dat-o abia în ianuarie. M-am tot gândit că n-o s-o atragă să deseneze cu amprente dar m-am înşelat! A prins un drag fantastic de carte. N-am mai văzut-o atât de concentrată şi de dedicată să facă ceva de la mozaicurile cu piese de spumă pe care i le-am luat din Lidl anul trecut. Deoarece Eliza are strabism şi poartă un ocluzor, e important ca în orele în care îl poartă să facă o activitate la care să îşi concentreze privirea. Mozaicurile au fost foarte bune (am avut pe cele din Lidl şi încă unul de la Djeco, apoi am investit într-unul magnetic de la editura Prut), coloratul, desenatul, scrisul la fel (mai ales colorat mandale), decupatul, puzzle-urile şi cartea asta cu amprentele, la fel.

fingerprintfabulous

Cartea conţine pagini cu modele şi pagini pe care să le execuţi, trei tuşiere, un lipici cu sclipici şi mai multe paiete decorative în diverse forme. În partea introductivă sunt explicate diferitele tipuri de amprentă (de deget mare, arătător, deget mic, amprentă pe jumătate sau amprentă cu umbră) şi modul de a adăuga detalii cu o cariocă (inclusă în pachet). Pe site-ul original Klutz sunt şi materiale suplimentare de cumpărat dar eu zic că nu e nevoie. Găsiţi tuşiere colorate şi paiete şi la noi în magazinele de hobby şi, chiar dacă terminaţi paginile din carte, vă puteţi inspira pentru multe desene caraghioase pe coli simple de hârtie.

klutz 003

Desenele sunt împărţite în mai multe categorii (insecte, dulciuri, animale marine, căţei şi pisici, flori etc) şi sunt variate ca grad de dificultate.

Cu ocazia asta am descoperit că o tehnică precum amprentarea, care pare depăşită pentru un copil de cinci ani, abia la vârsta asta poate stârni un interes real pentru că înţelege foarte uşor instrucţiunile, ştie cum să folosească fiecare deget, să se şteargă de şerveţel umed după fiecare amprentă, să aleagă şi să lipească paietele şi să traseze diversele detalii cu o cariocă.

Găsiţi cartea pe site la Cărtureşti, pe Bookdepository sau în diverse alte librării online.

4 Replies to “Fingerprint Fabulous – Klutz”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Sa stii ca asa e… si eu ma minunez de anumite chestii si de cat de mult conteaza sa stim sa apreciem nevoile copiilor nostri. super cartea… si din ce in ce mai multe regrete ca e criza :))

  2. Probabil ca, asa cum spui, jucatul asta cu tusiere si degetele e pentru copii mai mari ,pentru ca baietelul meu de 3 ani se murdaresta ca un purcel in maxim 2 minute, apoi se plictiseste si isi cauta alt joc:))

  3. Multumesc pentru ca ai mentionat bookdepository!
    Acum l-am descoperit, pare o mina de aur.

  4. […] (e foarte posesivă cu proiectele ei). Am folosit tempera maro şi tuşierele roz şi verde de la cartea cu amprente de la Klutz. Nu am avut ochişori mobili aşa mici (v-am spus că stau prost cu stocul de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.