Fursecuri inimioară cu cireşe glasate

Aceasta e cea de-a doua reţetă de fursecuri testată din cartea de la Good Food – Cadouri gourmet delicioase şi, evident, adaptată, pentru că n-am avut migdale si am folosit nuci în loc.

Ingrediente: 100 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de făină (plus extra pentru presărat), 50 de grame de amidon, 50 de grame de migdale măcinate fin (eu am pus nuci), 250 de grame de unt rece, tăiat cubuleţe, 50 de grame de cireşe glasate tocate mărunt, jumătate de linguriţă de esenţă de migdale (eu am pus vreo trei picături, mi s-a părut prea puternică), gem de cireşe (eu am pus de căpşuni – vă trebuie ceva omogen).

Eu am folosit nişte cireşe glasate pe care le-am cumpărat din Lidl şi care nu mi-au plăcut deloc aşa simple, erau cam greţoase. N-am pus câte scria la reţetă, mi-a fost teama să nu stric reţeta, dar ar fi mers mai multe pentru că nu prea s-au simţit. Mai găsiţi cireşe glasate la Billa sau în Bucureşti la Mega Image.

Cuptorul se încinge la 160 de grade. Zahărul, făina şi amidonul se cern împreună într-un vas. Se adaugă migdalele/nucile şi untul, cireşele glasate şi esenţa şi se frământă până când se formează un aluat (va fi cam lipicios). În reţeta originală nu scrie, însă acesta este clasicul aluat fraged cu unt şi va trebui refrigerat minim o oră până să-l rulaţi şi să decupaţi fursecurile. Presăraţi făină pe blatul de lucru, întindeţi aluatul şi decupaţi fursecurile. Transferaţi-le într-o tavă pe care aţi pus hârtie de copt (folosiţi lama unui cuţit). Coaceţi cam 10 minute, scoateţi tava, apăsaţi cu dopul unei sticluţe de esenţă (eu am folosit o sticluţă de esenţă de la dr Oetker, atenţie, nu fiolă), puneţi gemul în adâncitură şi mai daţi la cuptor încă 2 minute. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească în tavă, vor fi foarte moi când sunt scoase din cuptor dar se întăresc când se răcesc. Pudraţi-le cu zahăr pudră.

Din cantitatea asta de compoziţie ies două tăvi de fursecuri.

Save

One Reply to “Fursecuri inimioară cu cireşe glasate”

  1. Arată atât de bine! Și eu gătesc tot de la Good Food adesea din revistele lor.Au rețete foarte fine, ușor de preparat și delicioase!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.