Joacă şi creativitate cu ştrasuri – mărţişoare

De când am văzut ştrasurile astea (“diamante” cum le-ar spune Eliza) am ştiut exact ce vreau să fac cu ele: un joc de imaginaţie similar cu cel realizat cu amprentele degetelor, adică să lipim un ştras şi în jurul lui să desenăm ceva cu o carioca.

E şi mai distractiv atunci când lipeşti ştrasurile aleatoriu, dar la vreo trei dintre ele (fluturele cu inimi roşii, paharul cu îngheţată şi crabul), am trişat şi le-am lipit special ca să pot crea un anume obiect.

Ştrasurile astea de la Toyscom sunt tare faine şi la un preţ bun dar folia care ar trebuie dezlipită de pe spate se dă jos foarte greu, aşa că am preferat să le lipesc direct cu aracet. Noi am folosit câte o coală de carton A3, dar puteţi folosi şi dreptunghiuri mici de carton pe care sa lipiţi un singur ştras, să îi puneţi un canaf de mărţişor şi să le dăruiţi celor dragi.

martisoare cu strasuri

Asta am făcut eu:

DSCN8689

DSCN8692

DSCN8690

DSCN8691

Şi asta e o parte din ce a făcut Eliza:

DSCN8685Între timp, Eliza a luat cutiuţa cu ştrasuri şi se joacă cu ele dăruindu-le prinţeselor de jucărie pentru rochiile lor de bal 😀 Am reuşit să salvez doar floricelele mov şi albastre pe care o să le folosesc ca să fac nişte felicitări pentru 8 martie, în rest i-am lăsat ei toate “diamantele”.

4 Replies to “Joacă şi creativitate cu ştrasuri – mărţişoare”

  1. Super martisoarele,chiar imi plac! 🙂

  2. […] zmeilor se fac mărţişoarele? Am primit ajutor imediat de la mămicile talentate. Cristina şi Laura m-au copleşit cu linkuri explicative, cu adevărate capodopere expuse pe blogurile lor. Am aflat […]

  3. Superbe aceste martisoare lucrate manual.Anul acesta eu am rosetat cateva martisoare -rochite- si am mai facut cateva martisoare comestibile din ciocolata.

  4. […] creat această felicitare pornind de la floricelele mov rămase de la joaca noastră cu ştrasurile. Am căutat un carton potrivit pentru fundal dar cum stocul meu de materiale pentru activităţi e […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.