Easter fun: Felicitare cu brândușe și șablon iepuraș

Am primit această carte pentru review de la Micul Cititor, distribuitor independent al editurii Usborne. Noi avem varianta fără autocolante.

Ne-a plăcut foarte mult această carte. În ultima vreme, Elizei îi place să se uite prin cărţile cu idei de activităţi practice, să-şi aleagă ea ce să facă şi să pună în practică acea idee aproape singură.

Prin urmare, o carte ca aceasta, cu pagini mari, cartonate, cu idei simple, clar explicate, nu avea cum să nu-i fie pe plac. Încă de la prima răsfoire, eu am ales să fac iepuraşii, iar ea brânduşele.

A muncit foarte mult la brânduşe, le-a decupat şi le-a lipit singură, dar tot n-au ieşit ca în carte. A insistat să lucreze singură şi a uitat să lase petalele brânduşelor încreţite, aşa că le-a lipit direct.

crocus

La iepuraş am lucrat şi eu singură, într-o zi când nu era acasă. Sunt uşor de făcut dacă aveţi o oarecare precizie la desenat o formă simplă, eu am lucrat cu rigla şi tot am reuşit să îl fac uşor disproporţionat. Aveţi nevoie de carton, câteva restul de materiale, un pom-pom alb, adeziv şi o cariocă neagră cu vârf subţire. Se decupeaza picioarele dintr-un carton îndoit, apoi capul. Se decorează cu resturile de materiale şi cu pom-pom-ul alb.

iepurasi

DSCN8833

Pentru cine nu se pricepe la desenat, iată și un șablon care poate fi imprimat. Este desenat manual de mine, așa că aveți puțin îngăduință dacă nu este perfect.

Easter fun conţine 11 idei de decoraţiuni de primăvară şi de Paşte (desen cu miei, ouă din carton decorate, iepuraşi, ghirlandă de fluturi, colaj cu găini, dactilopictură cu puişori, dactilopictură copac de primăvară, coşuleţe decorate, mobil cu păsărele, felicitare cu brânduşe, coşuleţe cu ouă – comestibile).

Cartea are aspectul unui biblioraft cu coperţi cartonate. Când îl deschizi găseşti proiectele legate cu spirală şi, în dreapta, un index cu imagini după care poţi găsi mai uşor proiectul dorit. Cum aţi dedus şi din înşiruirea de mai sus, proiectele sunt mai degrabă cu tentă laică, de primăvară.

Nu conţine proiecte cu simbolistică religioasă, fiind o carte care se axează, mai degrabă, pe simbolurile legate de reînnoirea naturii şi nu de Învierea lui Hristos. Recomand cartea deoarece are proiecte simple, colorate şi creative care pot fi făcute în lunile martie, aprilie şi mai fără a fi neapărat legate de sărbătorile pascale.

Alte șabloane cu temă pascală: Coșulețe de Paști din carton

Pentru a comanda această carte şi pentru a vedea oferta Usborne, intraţi pe pagina de facebook Micul Cititor sau contactaţi-o pe Adina la miculcititor@gmail.com.

2 Replies to “Easter fun: Felicitare cu brândușe și șablon iepuraș”

  1. e frumoasa cartea
    multumim pentru recomandare

  2. Foarte frumoasa cartea, ca mai toate de la Usborne!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.