Ghiocel din linguri de plastic

Săptămâna trecută educatoarea Elizei m-a rugat să caut pe internet nişte idei simple de proiecte pentru copii care să se axeze pe reciclare. Am găsit câteva dar am zis să le încerc eu mai întâi înainte să i le arăt. Prima idee pe care am testat-o (de aici) a fost acest ghiocel din linguri de plastic de unică folosinţă. Rezultatul? Unul dezastruos, nici n-am ajuns cu proiectul până la capăt. M-am tot gândit la chestia asta cu activităţile găsite pe net: unele par atât de uşoare şi totuşi, când te apuci, munceşti la ele o groază şi tot nu iese ceea ce vrei. Adevărul e că în poze toate par frumoase şi reuşite dar în realitate s-ar putea să nu fie chiar aşa. Plastilina mea era prea moale, nu stăteau lingurile înfipte în ea, paiul era prea subţire, nu susţinea toată greutatea plastilinei şi a lingurilor etc. Până la urmă am lăsat-o baltă, dar am zis să vă lansez o provocare. Dacă aveţi chef şi timp să faceţi acest proiect împreună cu copiii, trimiteţi-mi şi mie o poză să vedem cum a ieşit. Poate descoperiţi voi vreun secret pe care eu nu l-am descoperit încă despre cum se asamblează ghiocelul. Cel mai reuşit ghiocel (sau buchet de ghiocei) din linguri de plastic, primeşte un mic dar din partea mea (câteva materiale de hobby, o cărticică, o jucărioară, nu ştiu încă, depinde de “premiant”).

Sursă foto: www.howtoinstructions.org
Sursă foto: www.howtoinstructions.org

Spor la treabă!

Edit 08.04.2014

Narcisa Vlad a fost singura care s-a înscris şi a câştigat un pacheţel cu accesorii pentru activităţi de Paşti pe care i l-am şi expediat deja ca să fiu sigură că ajunge la timp.

PicMonkey Collage

3 Comment

  1. Irina says: Reply

    Daca e ghiocel… de ce are 5 petale!?

    1. Habar n-am, sa arate mai bine, cred. Trei linguri n-ar fi fost suficiente sa creeze impresia de ghiocel pentru ca nu sunt suficient de curbate.

  2. violeta.argatu says: Reply

    mie imi plac. cred c-ar trebui sa te premiezi singura, pt ca nush dc se mai baga cineva :)) 😛

Leave a Reply