Listă de dorinţe de ziua fericirii

Cică azi ar fi Ziua Internaţională a Fericirii şi văd că oamenii scriu pe bloguri lucruri care îi fac fericiţi, aşa că de ce să nu scriu şi eu? 🙂 Unul dintre lucrurile care mă fac pe mine fericită în zilele negre, atunci când simt că parcă ratele şi datoriile şi grijile zilnice mă apasă mai tare, e să mă uit pe internet la lucruri frumoase, să visez, să fac planuri că mi le-aş cumpăra şi unde ar sta bine şi ce aş face cu ele şi cât m-aş bucura cu ele, să îmi imaginez că aş reuşi să strâng banii pentru ele şi să zâmbesc. Apoi închid paginile respective şi mă întorc la realitate cu promisiunea că într-o zi, cândva, şi dorinţele şi visele mele vor deveni priorităţi. Până atunci, însă, îmi notez aici câteva dintre lucrurile frumoase pe care le-am găsit ca să ştiu peste ani ce mi-am dorit 🙂

M-am îndrăgostit de portul popular şi îmi plac mult hainele şi accesoriile moderne care conţin cusături populare. Din păcate nu tot ce zboară se mănâncă în domeniul ăsta (după cum ştiţi deja) dar tot am reuşit să găsesc câteva piese deosebite.

Brâu cu trandafiri Demetria

Ie simplă cu trandafiri, dar cu mâneca scurtă şi decolteu simplu, fără şnur

ie cu trandafiri

Cam aşa să fie mâneca iei cu trandafiri. Dacă nu, atunci asta, dar cu alte cusături şi decolteul o ţâră mai amplu, ca la asta. Am întrebat deja la Romanian Label şi fac şi ii pe comandă, după dorinţa clientului.

ie cu maneca scurta

O fotă ca asta:

fota

Apoi urmează lucrurile pentru casă. O cuvertură de pat ca asta sau similară, dar să fie cu trandafiri şi să aibă aspect vintage chic.

Cuvertura de pat roz cu flori

Un set de farfurii elegante albe cu trandafiri englezeşti, un covor pentru sufragerie cu trandafiri, două perne cu aspect shabby chic.

Sursa foto: www.homeycomb.ro
Sursa foto: www.homeycomb.ro

O masă de toaletă ca asta (din păcate site-ul care o avea pe stoc nu o mai are, am găsit-o doar pe site-uri greceşti şi are nişte preţuri cam nu pentru nasul meu 😀 ) De fapt, cam orice piesă de mobilier din colecţia asta.

466dd5a20e5d45ecb2295bd00800c6c9

Un tablou deosebit (pictoriţa e din Iaşi):

collage_photocat

Din categoria ieşiri, o mică excursie aici:

Şi ca să închei într-o notă optimistă, totuşi e ziua fericirii, pot să vă spun că mi-am făcut recent o mare bucurie din categoria “cărţi”: am găsit pe un anticariat online o ediţie princeps din 1929 a cărţii Bal mascat a lui Ionel Teodoreanu. A costat doar 36 de lei, dacă vă vine să credeţi! Mi-a plăcut mult Teodoreanu în adolescenţă şi i-am citit mai toate romanele. Bal mascat a fost una dintre preferatele mele, aşa că nu puteam rata această ocazie. Voi ce bucurii v-aţi făcut recent?

Parcă remarc numai trandafiri în lista mea de dorinţe, nu? 🙂

Notă: toate fotografiile de mai sus aparţin site-urilor citate.

9 Comment

 1. Ana-Maria says: Reply

  Buna, Laura! Lista ta este insasi o fericire! Cred ca este suficient doar sa o privesti si-ti dai seama cat de fericit esti ca ai putut vedea asa frumuseti!

  1. Da, e veritabil tratament sa te uiti pe site-urile astea 🙂

 2. sa fii fericita! si azi, si maine, si poimaine…..

  1. Ma stradui, dar nu e usor 🙂

 3. Eu imi doresc sa ma plimb prin Bazar alaturi de Stefana si Sadoveanu. 🙂

 4. La cât de necăjită am aterizat eu la calculator după amiaza asta…chiar mi-ai făcut un mare bine cu atâta culoare. Tablourile sunt frumoase, în culori vesele şi optimiste.

 5. Cred ca ziua fericirii are legatura cu echinoctiul de primavara, cu faptul ca de acum incolo durata zilei din emisfera nordica, va creste.

 6. frumoasa este fata fericirii tale…..
  eu as dori doar sa am parte de liniste si sunt sigura ca fericirea vine de la sine alaturi de cei mici 🙂
  pupici Elizei!

 7. […] aveam de gând să mai comand nişte chestii de la ei, dacă ţineţi minte, îi aveam pe lista de dorinţe de ziua fericirii, dar acum, sinceră să fiu, mă mai gândesc. Nu cred că mai apelez la ei prea […]

Leave a Reply