Conferinţa dr Jack Newman – Alăptarea pe înţelesul tuturor

Totul despre mame şi Asociaţia Pro Mama îl aduc în mai la Bucureşti pe doctorul Jack Newman, special internaţional în alăptare care va susţine, pe parcursul a trei zile (8-10 mai) trei conferinţe legate de alăptare. În cele trei zile, doctorul Newman va discuta despre principiile de bază ale alăptării, despre miturile des întâlnite, despre alăptarea prematurului şi a copilului bolnav, despre alăptarea după un an, despre diversificare şi despre problemele cel mai des întâlnite la alăptare.

header-conf-650

O veste la fel de importantă e și apariția cărții doctorului Newman, Ghidul alăptării, în curs de publicare la editura Multimedia Est Publishing pentru România. Conferința nu se adresează numai părinților și viitorilor părinți care își doresc să afle cât mai multe informații despre alăptarea, dar și specialiștilor din domeniu care doresc să se perfecționeze în acest domeniu – medici de familie, neonatologi, pediatri, moaşe, asistente medicale, consultanţi certificaţi în alaptare (IBCLC), educatori prenatali. Din punctul meu de vedere, ei ar trebui să fie acolo în primul rând pentru a putea transmite mai departe informaţii corecte despre alăptare şi pentru a încuraja această practică în rândul mamelor.

Dacă ar fi existat o asemenea conferinţă înainte să nasc eu, cu siguranţă m-aş fi dus. În general, nu discut despre alăptare cu nimeni pentru că o consider o alegere intimă şi personală, dar ar fi frumos dacă această alegere s-ar face cunoscând absolut toate aspectele acestui gest şi nu bazandu-ne pe folclor şi pe idei prinse aiurea de pe diverse site-uri care preiau informaţii trunchiate şi uneori de-a dreptul incorecte. Cred că alăptarea e procesul care are parte de cele mai multe mituri şi legende din toate procesele care ţin de crescutul unui copil şi e important să auzim aceste mituri demontate de un specialist cu ani de experienţă în spate.

Pentru înscrieri, intraţi pe site-ul Totul despre mame. Dacă mergeţi, mi-ar plăcea să aflu ulterior cum vi s-a părut şi ce informaţii noi aţi aflat.

Şi ca să încheiem într-o notă distractivă, care sunt cele mai amuzante mituri sau sfaturi băbeşi despre alăptare pe care le-aţi auzit vreodată?

4 Replies to “Conferinţa dr Jack Newman – Alăptarea pe înţelesul tuturor”

  1. Multumim,Laura!Si mie mi-ar fi fost foarte bun un asemenea curs inainte de a avea primul copil…norocul meu ca la al doilea m-am mai destupat.
    Atat ca sunt destul de piperate preturile la seminariile astea mai ales pt cine n-are servici,si e din provincie.zic,nu dati cu parul.
    Mituri…pai sa bei bere multa ca face lapte,sa nu mananci orice ca face colici copilului(aiurea eu am testat la al doilea si am mancat inclusiv varza si fasole dar in cantitati moderate e adevarat,dar poti urmari copilul,fiecare cu corpul lui,ca de aia suntem unici),sa-i dai ceai sau apa(i-a dat fina mea cu biberonul,si apoi..ce credeti?,,,copilul a refuzat sanul,ca,deh,curgea mai repede prin biberon),copilul nu se mai satura,nu mai e bun laptele deci trebuie mancare de la 2 luni(recomandarea medicului…am ramas socata).
    Ma opresc aici,ca sa nu plictisesc.
    o zi frumoasa!

  2. Sunt multe mituri despre alaptare, din pacate multe mamici chiar le cred si din cauza asta apar tot felul de frustrari. Cel mai mare mit mi se pare cel cu alimente interzise in timpul alaptarii, o lista lunga de alimente, dintre care majoritatea nu au nici un efect daunator. Iar apoi mai este mitul cu “nu ai suficient lapte”, spus uneori ca explicatie pentru orice problema din timpul alaptarii si ca scuza perfecta pentru introducerea biberonului.
    Foarte interesanta conferinta, sigur va fi de folos.

  3. Si eu stiu o gramada de sfaturi : bere multa ca face lapte mult…fara usturoi si ceapa ca se transmite in lapte…eu am mancat usturoi si ceapa in fiecare zi de sarcina, si evident, am continuat si pe perioada alaptarii…nu s-a intamplat nimic cu copilasii ..au supt f bine..si acum cand sunt marisori (6 si 10 ani), mancanca ceapa si usturoiul gol..fara paine, fara nimic…ne facem imunitate in continuare..

  4. […] puteti citi despre alaptare si conferinta aici si aici. Sper ca aceasta conferinta sa aduca multe informatii noi si mai ales multa incredere ca fiecare […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.