(P) Deodorant Jason de la Organic Baby

Acest articol face parte din campania pentru bloggeri organizată de Organic Baby.

1360239098948257443De când au apărut în România produsele bio, am cumpărat şi încercat foarte multe. Am testat detergenţi, alimente, absorbante, cosmetice, haine şi câte şi mai câte. Cred că doar mâncare bio pentru căţei n-am testat, că în rest am testat de toate. De unele produse am fost mulţumită, de altele, nu, pe unele le-am recumpărat, pe altele, nu. Cu toate acestea, nu cred că am fost până acum aşa de mulţumită de un produs cu ingrediente certificate organic cum sunt de deodorantul Jason cu ulei din arbore de ceai, varianta cu bilă (nu suport deodorantele stick indiferent de compania producătoare, folosesc exclusiv cu bilă din clipa în care au apărut în România şi până acum).

Concluzii după o lună de utilizare

Ador mirosul lui proaspăt – în general, evit deodorantele cu parfum, îmi place să miros a curat, nu a parfum îndoielnic, dar mirosul proaspăt al deodorantului Jason nu se păstrează decât foarte vag pe piele. Puteţi folosi liniştite parfum pentru că cele două nu se vor intersecta. Pentru că perioada în care l-am testat n-a fost foarte călduroasă, nu vă pot spune cât de eficient este împotriva transpiraţiei. Eu, în general, nu transpir foarte mult şi n-am probleme nici cu mirosul. Folosesc deodorant mai mult ca să mă simt sigură dar nu sunt adepta eliminării complete a transpiraţiei cu ajutorul unor produse care blochează porii. Transpiraţia normală este un proces natural al organismului şi trebuie lăsat în pace, atât cât se poate. Zonele care transpiră trebuie spălate şi igienizate corespunzător (deodorantul are şi ulei din sâmbure de grapefruit care dezinfectează), ideal ar fi să purtaţi îmbrăcăminte din fibre naturale, sa beţi multă apă (dacă pierdeţi mult lichid prin transpiraţie) şi să nu consumaţi alimente care pot afecta mirosul transpiraţiei dacă vă ştiţi cu musca pe căciulă (usturoi în exces, de exemplu 😀 )

Am citit cu atenţie lista de ingrediente şi nu pare să conţină alcool. Eu l-am folosit pe pielea proaspăt epilată şi nu am avut nicio problemă. Dacă totuşi sunteţi mai pricepuţi în a citi o listă de ingrediente decât mine şi remarcaţi şi alcoolul pe acolo sub un nume ascuns, v-aş ruga să-mi spuneţi. Oricum, nu mi-a luat pielea foc când m-am dat cu deodorantul post-epilare şi nici nu s-a înroşit. Ba din contră, mi s-a părut că are un efect calmant (e posibil să fie doar impresia mea). De asemenea, nu mi-a pătat nicio bluză, însă eu fac aşa: când mă trezesc, mă duc direct la baie, mă spăl, mă dau cu deodorant, apoi îmi fac toate celelalte treburi prin casă (îmbrăcată într-un maieu sau în bluza de pijama fără mâneci, dacă e vară) şi mă îmbrac abia la final. Dacă deodorantul nu s-a uscat, şterg surplusul cu un şerveţel. Din punctul meu de vedere, nu pătează, dar nici nu m-am îmbrăcat cu hainele imediat după folosire.

Recomand

Da, din toată inima, în condiţiile de utilizare menţionate mai sus. Pentru mine este exact ce căutam în materie de deodorante.

2 Comment

  1. nicoletag says: Reply

    La fix vine articolul tau pentru mine. Sunt intr-o perioada mai dificila a vietii mele in care, datorita unor grave probleme de sanatate doresc sa-mi schimb stilul de viata si ma uit cu atentie la produsele bio pt casa si cosmetice pt familia mea. Stiu ca-s multe site-uri dar nu am timp si nici starea necesara pt a discerne intre ele. De aceea ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai recomanda detergenti, sampoane, etc pe care le-ai/le folosesti. Acum folosesc deodorant cu piatra de alaun si sunt multumita. Ideal ar fi sa nu mai folosim sub nici o forma cosmetice care contin parabeni, sunt cu mult mai priculosi decat alcoolul.

  2. Ma bucur ca ai gasit ceva care ti se potriveste,si sanatos pe deasupra.Pentru ca este deodorant si nu are saruri de aluminiu nu are actiune asupra transpiratiei(numai antiperspirantele cu sarurile de aluminiu fac asta,acesta poate sa regleze glandele sudoripare) ci asupra mirosului si n-ar trebui sa pateze.Noi(eu si sotul) folosim de ani de zile un deodorant solid de la alta firma si tot asa are un parfum discret(am observat ca se intensifica un pic cand transpiri) si nu pateaza nici o haina inclusiv neagra,deci am scapat in sfarsit de pete pe haine.

Leave a Reply