Pentru Bucureşti – cursuri de înot la Bery Fitness Spa Berceni

Dacă tot a scris Gabriela Cojocaru de lecţii de înot azi, am zis să scriu şi eu şi să mai îndemn şi alte mame să scrie despre cursurile de înot testate (indiferent că sunt din Bucureşti sau din alt oraş) şi dacă doresc, să îmi las un comentariu cu link, ca să facem o listă cu cluburile de înot potrivite pentru copii, din Bucureşti şi din ţară, mai ales că se apropie vara şi tot mai mulţi părinţi caută aşa ceva. Dacă nu aveţi blog, m-ar ajuta şi comentarii cu câteva impresii şi date de contact.

Eu lecţii de înot în Bucureşti pentru Eliza caut încă de acum doi ani când a început să ia lecţii de înot la Iaşi. Din nefericire, distanţa faţă de piscină şi/sau preţul m-au împiedicat să fac o alegere fermă până acum. După cum ştiţi, în Bucureşti nu e aşa uşor să duci copilul la o activitate extraşcolară. Distanţele sunt uneori aşa de mari, trebuie să schimbi mai multe mijloace de transport şi faci atât de mult timp pe drum, obosind copilul, că la final, trăgând linia, chiar nu merită efortul. Acum un an şi ceva, însă, am găsit pe google o informaţie că s-ar deschide un centru spa la mine în cartier, la vreo 15 minute de casă. Am tot amânat să caut informaţii, ba că e vară şi suntem plecate, ba că e iarnă şi n-ar fi bine să meargă la înot şi tot aşa până când m-am decis. Am sunat la sediu, am primit numerele de telefon a doi instructori, am vorbit cu ei, am stabilit să meargă marţea şi joia mai ales că tocmai începea o nouă grupă.

Eliza este extrem de încântată de lecţiile de înot. A evoluat foarte mult în doar câteva şedinţe (şi, instructorul este calm, lucrează bine cu ei şi se vede că are experienţă. Centrul spa este foarte curat, există vestiare separate pentru copii (fetiţe şi băieţi, separat). Vestiarele sunt dotate cu uscătoare de păr, dulăpioare, băncuţe. Duşurile şi toaletele copiilor sunt şi ele separate de cele ale adulţilor. Însoţitorii nu au acces la piscină dar pot urmări evoluţia copiilor pe ecranele din sala de aşteptare.

Abonamentul de 8 şedinţe pe lună costă 370 de lei (la primul abonament se plăteşte o taxă de 20 de lei care se primeşte înapoi la final, e taxa pentru cardul de acces), la reînnoire ulterioară se primeşte 10% reducere. La Bery Fitness Spa se fac şi cursuri de înot pentru adulţi precum şi sesiuni de Aqua Gym.

Pentru înot, copilul va avea nevoie de: costum de baie, halat/prosop, papuci de plastic, cască, ochelari de înot. La unii copii mai avansaţi am văzut că aveau şi nişte dopuri de urechi, eu nu i-am luat.

Găsiţi fotografii şi informaţii mai multe pe site-ul lor. Dacă veniţi din altă zonă, se ajunge foarte uşor la Bery Fitness Spa cu metroul până la Piaţa Sudului şi apoi cu troleibuzul 74 până la staţia Ciceu. Alte mijloace de transport care ajung acolo sunt autobuzele 232, 202, 312, 125.

Momentan abonamentul Elizei a expirat şi nu i l-am reînnoit dar dupa Paşte va relua lecţiile de înot. În grupa ei de începători sunt doar trei copii, aşa că mai sunt locuri libere. O mamă de la grădiniţă mi-a sugerat că cel mai bun moment pentru lecţii de înot e iarna pentru că vin puţini copii dar tot se fac grupe şi uneori se poate întâmpla să plăteşti grupă de opt şi să fie doar doi sau trei şi instructorul să se ocupe mai bine de ei. Eliza nu are probleme de sănătate (răceli, otite), aşa că pentru ea nu a fost problemă să facă înot în anotimpul friguros, dar dacă aveţi un copil mai sensibil, e bine să aşteptaţi până dă căldura şi scade riscul virozelor şi al problemelor de sezon.

Notă: Bery Fitness Spa mai are un sediu, undeva pe la Iancului, intraţi pe site-ul lor pentru mai multe detalii.

5 Replies to “Pentru Bucureşti – cursuri de înot la Bery Fitness Spa Berceni”

  1. Matei a fost la bazinul de la Dante Aligheri, a fost ok pana l-au dat afara ca era sa inece niste fetite 🙂 Adevarul e ca mie pentru niste copii de 3-5 ani mi se pare mult sa faci grupa de 8-10 copii, aia trebuie si supravegheati, nu numai pusi sa se invarta pe acolo cu diverse accesorii plutitoare. L-am dus din mai cred, in iunie deja se aglomerase foarte tare. Nu mi-a placut ca vestiarele erau foarte mici si copiii se schimbau pe holuri, era un balamuc ingrozitor. In rest curat, tarifele ok, ceilalti parinti erau multumiti – eu n-am avut timp sa imi dau seama 🙂

  2. Cristina O. says: Reply

    Buna! Diana (3 ani si 8 luni) merge la cursuri de inot la Militari Spa Residence. Ca peste tot, sunt avantaje si dezavantaje, dar per total sunt foarte multumita, deocamdata (am mers la 4 sedinte). In piscina respectiva inoata si adulti, care au abonament la centrul respectiv. Instructorii doar platesc chirie pentru perioada in care au cursuri, si isi creeaza un culoar separat. Abonamentul costa 250 lei/8 sedinte/luna, 170 lei/4 sedinte/luna, 60 de lei sedinta individuala sau 80 de lei cu antrenor personal. Ma pot duce in ce zile vreau, dar sa anunt inainte (lunea, miercurea, vinerea, sambata si duminica). Abonamentul este valabil 30 de zile. Daca raceste copilul, duc adeverinta de la medic, iar sedintele mi se reporteaza. Nu au vestiare/dusuri/toalete separate copii – adulti, ci doar femei-barbati. Parintii au “acces vizual” prin geamurile care despart sala de primire/asteptare de sala cu bazinul, unde se intra doar pe baza de cartela si doar cu incaltaminte speciala. Copiii sunt preluati de antrenori. Atentie! Marele avantaj! Toate grupele beneficiaza de doi antrenori. Cel mai mult am vazut 4 copii intr-o grupa, deci 2 copii/antrenor. Ca sa nu va spun ca intr-o sambata, Diana a fost singurul copil din grupa cu doi antrenori. Mi se par foarte atenti si grijulii. Pe la mijlocul sedintei, Diana cere la toaleta. Antrenorul o scoate din apa, ii pune halatul, o incalta, ii ridica ochelarii si mi-o aduce la usa, de manuta. Asteapta la usa pana ne intoarcem. Intre timp, al doilea antrenor se ocupa de ceilalti copii. Ca documente la inscriere, ne-au cerut aviz epidemiologic, adeverinta de la medicul de familie ca este apta pentru efort fizic. Astept si eu alte pareri/intrebari!!!

    1. Multumesc pentru detalii, Cristina!

  3. Clar, Bucurestiul are preturi mai mari decat provincia. Noi platim 180 lei/ 10 sedinte/55 min sedinta. Adica jumatate din ce platiti voi. Insa vara, grupele pot ajunge si la 30 de copii. Cu greu mai pot fi supravegheati. Si e un singur antrenor. Acelasi.

  4. Tocmai ce discutam cu soțul să o ducem și noi pe Alexia la înot. Merci de pont. Știu că mai e un club pe la Mihai Bravu, Baby Spa. Am scris eu la un moment dat pe blog despre ei. Iar în zona Baba Novac-Delea e Acvatic Bebe Club. Însă, la acestea două prețurile sunt cam mari 🙁 Am mai auzit de înot pentru copii vizavi de Sala Polivalentă,la Diamond, și, firește, la Lia Manoliu, unde e ieftin, dar sunt mulți copii în grupă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.