Din nou despre autocolantele decorative

Recent i-am redecorat camera Elizei pentru că am vrut să încep din timp şi să transform camera de preşcolar într-una de şcolar înainte de luna septembrie. I-am cumpărat un birou nou, un scaun, am mai făcut permutări de mobilier şi, din nefericire, au rămas câteva zone de perete alb pe care nu ştiam cu ce să le acopăr. Am încercat toamna trecută să lipesc acolo o planşă cu alfabetul, dar scotch-ul dublu adeziv nu stătea deloc, aşa că în cele din urmă am dat planşa jos. Într-o zi am descoperit pe blogul Ursuleţilor năzdrăvani un autocolant minunat cu alfabetul şi am ştiut imediat că asta vreau şi eu pentru peretele acela: un autocolant pentru copii vesel, colorat şi de bună calitate. Am intrat pe site-ul Stickero, m-am foit, m-am învârtit şi, din una în alta, m-am tot gândit eu că Eliza ştie deja literele şi că nu ne va mai fi de folos multă vreme autocolantul şi că mi-ar părea enorm de rău să-l dau jos după o vreme. Apoi mi-a atras atenţia un buton din partea stângă a site-ului unde scrie “Nou. Stickere după poză“. Atunci mi s-a aprins beculeţul. Am contactat reprezentantul Stickero şi am întrebat dacă nu se poate face un autocolant cu o hartă a lumii în stil Montessori. Am discutat detaliile şi până la urmă am căzut de acord asupra unei hărţi care să conţină nu numai continentele, ci şi toate ţările, în culori diferite, dar cu denumirile lor pe ele, iar la cele unde era posibil şi cu aşezarea şi denumirea capitalei.

DSCN9389

Nu mi-am imaginat niciodată că poate ieşi ceva atât de frumos. Harta este splendidă, Eliza o adoră pur şi simplu, a învăţat deja să identifice câteva ţări şi capitale şi când are chef le dă lecţii de geografie jucăriilor. Alteori, stăm şi citim împreună ţările şi capitalele. Harta mai cuprinde şi denumirile oceanelor şi insulelor mai mari. O puteţi vedea aici pe site, eu mă simt îndeosebi mândră pentru că a fost ideea mea s-o realizăm. Mi se pare nu numai un material educativ grozav, dar şi extraordinar de frumoasă şi elegantă, fiind dintr-un material rezistent, neted şi lucios. N-am dat gaură în perete să montez o hartă laminată sau să agăţ, eventual, una dintr-aceea cu şipci de lemn pe margini care să se usuce şi să se scorojească în timp. Peretele rămâne intact (adezivul este de tip poliacrilic pe bază de apă, prin urmare autocolantul se poate lipi şi dezlipi de mai multe ori fără să ia tencuiala sau varul), harta şi mai intactă pentru că autocolantul este de o calitate foarte bună, putând fi repoziţionat dacă vă mutaţi sau reamenajaţi (doar că având dimensiuni mai mari, este destul de dificil), lucru pe care nu-l puteţi face cu o pictură murală, de exemplu.

DSCN9391

Şi cum nu puteam să înnoiesc doar camera Elizei, ci şi pe a mea, am ales pentru noul meu perete verde (am trei pereţi albi şi unul verde crud) o crenguţă cu flori şi un fluture, care se potriveşte perfect deasupra comodei din dormitor. Florile se asortează cu celelalte elemente albe din încăpere, iar fluturele cu draperiile mele mov.

DSCN9375

Pentru că am avut două tipuri de stickere decorative, a trebuit să fiu atentă la modurile de aplicare, am avut un sticker realizat prin decupare pe contur (care se aplică pe perete aşa) şi un sticker color realizat prin imprimare (care se aplică aşa). Spre deosebire de alte magazine similare, Stickero are foarte multe detalii pe site despre aplicarea stickerelor pentru ca rezultatul obţinut să fie cel dorit. Eu, de exemplu, nu ştiam că pentru detalii mici există folie de transfer şi nici nu am mai primit vreodată un card special pentru netezit şi eliminat bulele de aer de pe sticker.

5 motive pentru care recomand să achiziţionaţi un sticker decorativ pentru copii de la Stickero.

 • au o varietate frumoasă de oferte pentru toate vârstele
 • culorile autocolantelor pot fi personalizate în funcţie de dorinţe şi de culoarea pereţilor. Site-ul vă permite să faceţi o simulare, alegând culoarea stickerului şi a peretelui într-o mică aplicaţie. De exemplu, la acest sticker cu o coloană florală, puteţi alege florile mov închis şi peretele verde sau florile portocalii şi peretele alb.
 • au şi variante educative, cu cifre, litere diverse şi acum şi cu harta lumii. Pe acest principiu, puteţi imprima aproape orice doriţi.
 • pot decora atât camere de copii cât şi săli de clasă, de ateliere creative, locuri de joacă.
 • comunicarea cu reprezentaţii site-ului este extraordinară, am fost uimită de promptitudine, de deschiderea către dorinţele mele şi de rezultatele obţinute.

9 Comment

 1. Raluca says: Reply

  Excelenta ideea ta, Laura!!! Asa ma tenteaza si pe mine o astfel de harta, o pun in wishlist!

 2. Mie mi s-au parut scumpe stickerele deco gasite aici. Inca nu ma pot hotari ce si cum dar am realizat eu o tabla pe un perete din bucatarie si pe hol o sa fac din culoare magnetica si de tabla o “tabla” sa agatam biletele, sa exerseze gaza litere si cifre sau scrie cu mana lui lista de cumparaturi etc. Info se gasesc la noi pe blog la DIY. Cand se termina proiectul de pe hol o sa las mesaj. Imi place harta voastra chiar o sa caut sa vad si eu ce gasesc pe aici. Gaza are in camera lui o lampa de perete reprez o luna uriasa si apoi stele fosforescente si mai nou abtibilde cu personaje din STAR WARS THE CLONE WARS

 3. cristinaelena16 says: Reply

  Ce dimensiuni are stickerul comandat de tine? As dori si eu unulpentru camera baietwelului, dar nu-mi dau seama ce dimensiune sa aleg, mi-as dori unul nu foarte mare, cam ca al vostru…

  1. Cristina, cel cu harta?

 4. cristinaelena16 says: Reply

  Da, cel cu harta m-ar interesa ca dimensiune. Multumesc.

  1. Am reusit, in sfarsit, s-o masor. Are 110 cm x 60 cm.

 5. […] urma cu ceva vreme, am vazut la Laura pe blog o harta minunata care mi-a atras […]

 6. […] laurafrunza.com/2014/05/1… […]

 7. […] la Stickero am povestit mai multe aici, iar pentru camerele copiilor mi se par solutia ideala. Laura si Antoaneta au de la ei niste harti magnifice, pe care le am si eu in vedere pentru mai […]

Leave a Reply